Acasă Politica Basescu: „Nu vreau să dau vreun pronostic, dacă va fi sau nu...

Basescu: „Nu vreau să dau vreun pronostic, dacă va fi sau nu rezolvat Dosarul Revoluției, dar ceea ce vreau să zic, pentru știu ce este în acel dosar, este că procurorii au toate datele pentru ca să stabilească vinovății! Toate datele! Au jurnalele de la unitățile militare, au evidența întregii cantități de muniție care s-a tras! Mulți dintre cei care au executat ordinul de a trage în populație sunt astăzi în funcții foarte înalte, prin Ministerul Apărării și procurorii militari se vor abține încă o bună bucată de timp!”

Fostul presedinte Traian Basescu a vorbit vineri seara la Realitatea tv despre dosarul Revolutiei. Acesta a recunoscut ca stie tot ce se afla in celebrul dosar si ca nu intelege de se bate totusi pasul pe loc. Fostul presedinte care la randul sau a fost un beneficiar de pe urma securitatii, fiind un turantor sub pseudonimul „Petrov”, a declarat la postul de stiri ca procurorii ar avea toate datele pentru stabilirea vinovatilor, precizand printre altele jurnalele de activitati militare sau centitatea de munitite cu care s-a tras. Acesta a sugerat ipoteza ca dosarul nu merge mai departe din cazua faptului ca cei care au tras la momnetul resepctiv sunt in functii inalte, in special in Ministerul Apararii.

„Nu vreau să dau vreun pronostic, dacă va fi sau nu rezolvat Dosarul Revoluției, dar ceea ce vreau să zic, pentru știu ce este în acel dosar, este că procurorii au toate datele pentru ca să stabilească vinovății. TOATE DATELE! Au jurnalele de la unitățile militare, au evidența întregii cantități de muniție care s-a tras…dar ceea ce-i împiedică pe procurori să dea soluția îmi este foarte greu să vă spun. În afară de episodul Laura Codruta Kovesi, care a devenit public, sunt multe alte episoade. În ultima parte a mandatului, disperat de ineficiența clarificării dosarului l-am adus pe Codruț Olaru, adjunct al procurorului general, cu misiunea, rezolvarea Dosarului Revoluției. A venit în ultimele zile ale mandatului și am promit un documentar în care soluția era neînceperea urmăririi penale. Am o singură explicație, nu vreau să jignesc sau să acuz pe nimeni: un timp, după revoluție, cei care ordonaseră să se tragă, erau încă în activitate și aveau influență majoră pe Parchetul Militar. Între timp au ajuns în funcțiile înalte din Ministerul Apărării cei care au tras. Cei care erau locotenenți, locotenenți-majori, căpitani, cei care au executat ordinul. Trebuie să mai treacă o generație ca să avem niște procurori care să pună lucrurile acolo unde sunt. Aici nu există scuză, pentru că în tot Lagărul Comunist s-a putut schimba sistemul fără să se tragă. Noi am fost singura țară în care în care a fost scoasă Armata în stradă ca să tragă pentru a se produce schimbarea. Dincolo de a face dreptate celor 1.600 de împușcați și 3.300 de răniți întrebarea este, ce a fost, revoluție, lovitură de stat sau puci militar? Dacă ar fi fost revoluție populară nu se trăgea. Deci, cineva cu forța armelor a dat puterea altcuiva. Mulți dintre cei care au executat ordinul de a trage în populație sunt astăzi în funcții foarte înalte, prin Ministerul Apărării și procurorii militari se vor abține încă o bună bucată de timp”, a declarat Traian Băsescu.

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

Noutăți

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here