Acasă Noutati interne Coronavirus. Doar 25% dintre cadrele medicale ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din...

Coronavirus. Doar 25% dintre cadrele medicale ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe accepta sa fie vaccinate impotriva COVID19. Cadrele medicale se tem de efectele adverse

Pentru ca un vaccin impotirva COVID19 va aparea cel mai probabil cat de curand, cadrele medicale trebuie sa raporteze timpuriu cati dintre medici vor sa se vaccineze imptorva COVID19 si cati nu. La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe doar 25% din cadrele medicale ar accepta sa se vaccineze impotriva coronavirsuluii. Mai exact, din cei 1.000 de angajati ai spitalului, doar 258 au declarat ca vor sa se vaccineze.

„Am trimis lista pe secţii, a trebuit să predăm şi noi o situaţie către minister cu câţi vor să se vaccineze şi câţi nu (…). 258 au fost la prima strigare. Bineînţeles că noi ducem muncă de lămurire, pentru că eu sunt convins că vaccinarea va fi soluţia. (…) Încă există reticenţe în rândul personalului medical şi în rândul personalului auxiliar faţă de acest vaccin (…) pentru care nu se cunosc foarte bine efectele adverse. Foarte mulţi asta spun: aştept puţin să vedem cine s-a vaccinat, ce păţeşte şi după aceea mă vaccinez şi eu”, a spus dr. Roşu Matyas, directorului medical al spitalului.

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

Noutăți

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here