Acasă Noutati interne Florin Citu dupa decizia CCR de crestere a pensiilor cu 40%: România...

Florin Citu dupa decizia CCR de crestere a pensiilor cu 40%: România nu şi-a permis anul trecut, nu-şi permite nici în 2021 acest lucru!

Premierul Florin Citu a declarat miercuri dupa amiaza intr-o conferinta de presa de la Palatul Victoria, intrebat fiind de decizia Curtii Constiutionale referitoare la cresterile de pensii cu 40%, ca Romania nu si-a permis nici anul trecut, si nu si va permite nici in acest an o crestere cu 40% a pensiilor. Acesta a spus ca cresterile vor continua, insa pe calendarul asumat. Ministrul a spus ca Executivul deja a marit salariile cu 14%. Acesta a mai declarat ca Guvernul Romaniei a crescut salariile in domeniul bugetar cu 8% in 2020, in timp ce media europeana a fost de 2%.

„România nu şi-a permis anul trecut, nu-şi permite din în 2021 acest lucru. În acest moment legea merge la promulgare la domnul preşedinte, care are două variante: să o trimită la reexaminare în Parlamentul României sau să o promulge. Vom vedea care va fi varianta. Guvernul şi coaliţia şi-au asumat un calendar de creştere a pensiilor, vom creşte pensiile, dar pe calendarul pe care noi l-am asumat. Asta e varianta pe care mergem noi” a declarat Cîţu.

„Este o creştere a punctului de pensie în condiţiile economice actuale. Anul trecut nu au fost multe ţări care au crescut pensiile. Noi am crescut pensiile cu 14%. Acel 14% înseamnă efort suplimentar anul acesta de 9 miliarde de lei. Mai mult, România anul trecut a fost ţara care a crescut salariile în sectorul bugetar cu aproape 8%, în vreme ce media în UE a fost în jur de 2%. Eforturile făcute anul trecut au fost foarte mari şi se văd şi anul acesta. Având în vedere că inflaţia a scăzut constanţ, înseamnă că puterea de cumpărare a crescut”, a mai declarat Cîţu.

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

Noutăți

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here