Acasă Educatie Monica Anisie: 87,7% dintre copii au tablete şi laptopuri

Monica Anisie: 87,7% dintre copii au tablete şi laptopuri

Ministrul Edcuatiei Monica Anisie a declarat duminica seara intr-o conferinta de presa legata de inceperea scolilor ca in prezent 87,7%% dintre elevi au tablete si laptopuri.

Acesta a spus ca fiecare unitate de invatamant aflata in scenariul rosu trebuie sa faca o interventie rapida „acolo unde se poate” pentru a se asigura ca elevii vor putea avea o tableta sau un laptop de pe care sa urmeze cursurile online.

Ministrul a a mai precizat ca toate manualele de toate clasele, în afară de cele opt titluri de la clasa a VIII-a, sunt deja postate in format electronic pe site-ul Ministrului Edcuatiei, astfel ca elevii si profesorii vor avea fi formatul electornic al acestora la dispozitie.

„Pentru fiecare unitate de învăţământ în parte, în scenariul roşu, trebuie să facă o intervenţie rapidă, iar acolo unde nu se poate, Ministerul Educaţiei va aloca bani pentru a putea fi făcute achiziţiile. Am cerut tuturor inspectoratelor şcolare să înceapă licitaţiile, să avem stocurile de rezervă, pentru ca niciun copil să nu fie pus într-o situaţie dificilă. În perioada stării de urgenţă şi în cea de alertă s-a realizat cu elevii activitatea didactică fie în sistem online sau profesorii au făcut eforturi deosebite şi au dus fişele la copiii care nu aveau posibilităţi online. Sper ca acum să nu se mai întâmple acest lucru”, a spus Monica Anisie, întrebată duminică într-o conferinţă de presă cum vor fi asigurate tabletele pentru ca cei 100.000 de elevi care stau acasă să poată învăţa în sistem online.

„Absolut toate manualele de la absolut toate clasele, în afară de cele opt titluri de la clasa a VIII-a, sunt postate pe site-ul Ministerului Educației, prin urmare le pot avea în format electronic atât profesorii, cât şi elevii”, a mai anunțat Monica Anisie.

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

Noutăți

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here