Acasă Educatie Monica Anisie anunta ca in preajma localelor, unitatile de invatamant vor fi...

Monica Anisie anunta ca in preajma localelor, unitatile de invatamant vor fi inchise 3 zile! In Bucuresti, unde va fi cea mai mare aglomeratie la urne, numarul de zile in care unitatile de invatamant vor fi inchise vor fi 4 ! In zilele de 25, 28 si 29 vor fi efectua doar cursuri online

Ministrul Educatieie Monica Anisie a anuntat vineri seara ca in preajma alegerilor locale, untiatile de invatamant vor fi inchise 3 zile in toata tara si 4 zile in Bucuresti. Mai exact in ziua de 25 (vineri) inaintea alegerilor si in zilele de 28 si 29 (luni si marti) dupa alegeri, unitatile de invamant vor fi inchise in contextul actual al pandemiei de coronavirus, elevii urmand ca in aceste 3 zile sa desfasoare exlusiv scoala online. In Bucuresti unitatile de invamant vor fi inchise 4 zile, cu o zi mai mult decat in restul tarii, adica si joi pe data de 24.

S-a decis inchiderea scolilor atat inaintea zilei votului cat si dupa ziua votului din motive diferite, ambele tinand insa de contextul actual al pandemiei de coronavirus. Mai exact, in ziua de 24, vineri, pentru a se avea timpul necesar pentru luarea tuturor masurilor de preventie a infectarii cu coronavirus in ziua votului iar in zilele de dupa vot , respectiv 28 si 29 (luni si marti) pentru ca clasele sa fie corespunzator dezinfectate de dupa ziua de duminica (avand in vedere ca intr-o singura clasa vor intra la vot sute/mii de oameni.

„Chiar dacă se închid şi se suspendă cursurile fizic, orele vor continua online. La nivel național se vor închide toate unitățile de învățământ vineri, luni și marți în vederea desfăşurării alegerilor”, a declarat Monica Anisie.

„Luni dimineaţa va avea loc o consultare cu asociaţiile comunelor, oraşelor şi municipiilor şi uniunea consiliilor judeţene cu Ministerul Educaţiei prin care să stabilim dacă se vor închide şi joi, în funcţie de localităţile şi şcolile în care se desfăşoară procesul educaţional”, a mai declarat ministrul Monica Anisie.

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

Noutăți

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here