- Advertisement -
Acasă Uncategorized Premiera in Romania! Politia din Constanta renunta la Whatsapp: "În urma verificărilor...

Premiera in Romania! Politia din Constanta renunta la Whatsapp: „În urma verificărilor efectuate s-a constatat că aplicația WhatsApp folosită de către Poliția Locală în preluarea solicitărilor primite de la cetățeni nu respectă respectă GDPR, Regulamentul General de Protecţia Datelor

- Advertisement -

Premiera in Romania in ceea ce priveste aplicatia Whatsapp. Politia din Constanta renunta la aplicatie dupa ce in urma verificarilor efectuate s-a constatat ca aplicatia americana nu respectă respectă GDPR, Regulamentul General de Protecţia Datelor.

Postarea integrala a Primariei Constanta:

De la 1 februarie 2021, numărul de Whatsapp al Poliției Locale nu mai este valabil
În urma verificărilor efectuate cu privire la respectarea cerințelor Regulamentului general privind protecția datelor, prevăzut de Legea nr. 190/2018, s-a constatat faptul că aplicația WhatsApp folosită de către Direcția Generală Poliția Locală în preluarea solicitărilor primite de la cetățeni nu respectă prevederile legale în vigoare. Din acest motiv, începând cu data de 01.02.2021 suntem nevoiți să renunțăm la utilizarea acesteia.
În momentul de față, Primăria Constanța lucrează la o alternativă de implementare a unui echipament cu 2 linii telefonice, astfel încât în permanență să fim aproape de constănțeni și să găsim cele mai bune soluții la problemele cu care se confruntă. Poliția Locală își desfășoară în permanență activitatea cu respectarea principiilor privind legalitatea, încrederea, eficiența și transparența, în interesul comunității locale.
Până la implementarea celor de mai sus, dispeceratul Poliției Locale preia permanent solicitările constănțenilor la numărul de telefon 0241/484205. Totodată sesizările pot fi transmise în scris sau prin intermediul poștei electronice la adresa de email poliția.locală@primăria-constanta.ro sau primarie@primaria-constanta.ro.

 

Reamintim ca aplecatia americana Whatsapp este in plina picaj in ultimele saptamani, sute de milionae de oameni renuntnad la aplicatia americana condusa de Zuckerberg, fondatorul Facebook, duopa ce clinetilor aplicatiei li s-a cerut ca pentru a continua sa foloseaca aplicatia sa accepte noile conditii de ultilizare care prevad inclarea intimitatii. Din data de 6 ianuarie si pana azi, peste 200 de milioane de oameni din intreaga lume au renuntat la aplicatie. Paralel, cresteri foarte mari a avut noua aplicatie Telegram, care a castigat peste 50 demilioaen de utlizatori in intreaga lume.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here