Acasă Noutati interne Prima transa de vaccinuri anti COVID de la Moderna ajunge in Romania...

Prima transa de vaccinuri anti COVID de la Moderna ajunge in Romania / Vaccinul este interzis persoanelor sub 18 ani

Prima transa de vaccinuri impotriva coronavirusului de la Moderna va ajunge in Romania miercuri. Este vorba despre 14.000 de doze. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse la București pe cale terestră. De la Bucuresti, acestea urmeaza sa fie distribuite în centrele regionale și de vaccinare din tara.

La fel ca in cazul primului vaccin pentru coronavirus de la Pfizer, si vaccinul de la Moderna trebuir efectuat de asemenea de doua ori, recomandarea fiind administrarea respectivelor doua doze la un interval de 28 de zile. Administrarea vaccinului de la Moderna este interzisa persoanelor sub 18 ani.

Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România – autoritatea națională cu competență în domeniul medicamentului de uz uman. Ca urmare a primirii autorizației din partea ANMDMR, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” poate desfășura, în calitate de distribuitor angro, operațiuni de deținere, custodie și livrare pentru medicamente cărora li se aplică criterii suplimentare de tipul: produse în acord cu art. 806 din legea 95/2006 republicată: medicamente imunologice, respectiv produse cu distribuție în „lanțul rece” (care necesită manipulare la temperaturi scăzute).

 

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

Noutăți

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here