Acasă Justitie Raluca Pruna: "Referitor la pensiile speciale si varsta de pensionare, as avea...

Raluca Pruna: „Referitor la pensiile speciale si varsta de pensionare, as avea de spus intai că este o ipocrizie politica si sociala maxima sa vorbim numai de domeniul magistraturii! Reamintesc că în vreme ce din magistratură se poate ieşi la 48 de ani în cazul cel mai fericit, la Interne se poate ieşi la 39 de ani! Chestiunea vârstei de pensionare trebuie rezolvată în bloc!”

Fostul ministru al Justitiei in Guvernul Ciolos, Raluca Pruna, il critica pe actualul ministru al Justitiei, Stelian Ion, dupa anuntul politicianului din aceasta dimineata referitor la varsta de pensionare. Raluca Pruna spune pe pagina sa de facebook ca anuntul ministrului denota „ipocriozie maxima”” si ca nu doar in magistratura se iese foarte devreme la pensie in jurul varstei de 48 de ani, dand exemplul MAI, unde se poate iesi si la varsta de 39 de ani. Acesta spune ca subiectul pensionarilor trebuie rezolvat in bloc.

Postarea integrala a Ralucai Turcan:

Despre pensiile speciale si varsta de pensionare, as avea de spus intai ca este o ipocrizie politica si sociala maxima sa vorbim numai de magistratura. Reamintesc ca in vreme ce din magistratura se poate iesi la 48 de ani in cazul cel mai fericit, la Interne se poate iesi la 39 de ani.
Chestiunea varstei de pensionare trebuie rezolvata in bloc, pentru toate profesiile unde exista derogari, nu pe bucatele.
In magistratura:
1. Pensionarea trebuie sa fie permisa exclusiv pentru anii de munca din sistemul judiciar. Adica 25 de ani vechime ca judecator sau procuror – nu in avocatura, nu in diplomatie, nu la invartit hartii prin CSM in functii care nu necesita mai mult decat un bacalaureat luat pe bune.
2. Daca anii din avocatura continua sa fie considerati vechime in magistratura, vom avea in continuare magistrati deveniti avocati si reintorsi in magistratura exact cat sa iasa la pensie de acolo si sa ia pensia speciala. Bun simt nu exista – de la avocati trecuti vreo cateva luni pe la ICCJ inainte de pensionarea din magistratura, la avocati reintorsi la parchete de pe langa judecatorii am vazut totul. Si este un afront pentru magistratul de cariera.
3. Daca avocatura ramane vechime calculata in magistratura se pune si intrebarea unei contributii in parte de la casa de pensii a avocatilor. Este profund imoral ca un avocat a carui vechime conteaza ca vechime in magistratura sa ia pentru anii de avocatura doua pensii cum ar veni.
Altfel chestiunea pensionarilor din magistratura ramane marea provocare pentru 2021. Cuplata cu chestiunea nerezolvata a absolventilor de INM.
Nu putem astepta minuni acum de la niciun guvern. Trebuie sa nu uitam cine a produs acest haos in timpul guvernarii PSD (unul Toader si cu altul Iordache) si nici cine a stat frumos in mandat si nu a facut mare lucru in ultimul an. Ca asa e cu mandatul de la Justitie, daca faci atragi critici, daca stai se numeste ca esti un ministru foarte bun.

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

Noutăți

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here