Acasă Politica Sorin Campeanu: "Pana in acest moment 50% din personalul din sistemul...

Sorin Campeanu: „Pana in acest moment 50% din personalul din sistemul de învățământ preuniversitar vrea sa se vaccineze impotriva coronavirudsului. In sistemul de învățământ universitar procentul din personal care vrea sa se vaccineze este de aproape 60%”

Ministrul Educatiei, Sorin Campeanu, a declarat joi dimineata, intr-un interviu pentru RFI, ca procentul personalului din invatamantul preuniveristar care vrea sa vaccineze impotriva coronavirusului este de 50%. Legat de presonalul din invatamantul universitar, procentul personalului celor care doresc sa se vaccineze este 60%.

„Noi am inițiat o interogare a întregului sistem. Întrebarea a fost adresată tuturor celor 340 de mii de membri ai sistemului național de educație. Până în momentul de față, învățământul preuniversitar se apropie, deci în momentul acesta, data limită este vineri, 15 ianuarie, orele 16, până în acest moment, personalul din sistemul de învățământ preuniversitar se apropie de 50% cu privire la disponibilitatea de vaccinare, fără ca aceste răspunsuri să constituie o obligație legală de vaccinare, iar în sistemul de învățământ universitar suntem deja la 60%”.

Ministrul Educației spune când se va decide eventuala redeschidere a școlilor pe 8 februarie: „Decizia va fi luată, punând la masă expertiza din Educație cu expertiza din Sănătate, pentru că este foarte îngustă fâșia dintre dreptul fundamental la educație și dreptul fundamental la sănătate și decizia va fi anunțată cât mai repede cu putință, oricum în luna ianuarie, rămânând practic cel puțin o săptămână până la data de 8 februarie, pentru ca școlile, profesorii, elevii, părinții să aibă suficient timp în vederea pregătirii începerii școlii în format fizic, acolo unde se va putea”.

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

Noutăți

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here