Acasă Justitie Stelian Ion: "Rolul serviciilor de informaţii este unul aparte şi ele nu...

Stelian Ion: „Rolul serviciilor de informaţii este unul aparte şi ele nu desfăşoară anchete penale. În anumite situaţii în care, în baza unui mandat de siguranţă naţională, se surprind infracţiuni grave, se poate întâmpla, de exemplu omoruri, acele înregistrări ar fi păcat să nu poată fi folosite în procesul penal. Din punctul acesta de vedere eu consider că o modificare legislativă asemenea celei care e la Senat, ar putea reglementa foarte bine acest aspect”

Minsitrul Justitiei, Stelian Ion, a vorbit miercuri seara la Antena 3 despre subiectul rolului serviciilor de informatii in justitie. Acesta a spus la postul de stiri ca trebuie facute regelementari printr-o modificare legislativa care sa stabileasca foarte bine in ce cazuri ar trebuie sa se implice serivciile de informatii in anchete. Stelion Ion a spus ca personal e de parere ca ar trebui ca atunci cand este vorba despre infractiuni grave, precum omoruri, intregistratile sa poata fi folosite in procesul penal.

Postarea integrala a lui Stelian Ion: 

„Rolul serviciilor de informaţii este unul aparte şi ele nu desfăşoară anchete penale. În anumite situaţii în care, în baza unui mandat de siguranţă naţională, se surprind infracţiuni grave, se poate întâmpla, de exemplu omoruri, acele înregistrări ar fi păcat să nu poată fi folosite în procesul penal. Din punctul acesta de vedere eu consider că o modificare legislativă asemenea celei care e la Senat, ar putea reglementa foarte bine acest aspect”, a afirmat Stelian Ion, într-un interviu acordat Antena 3.

„Există mai multe variante. Una care urmează să fie votată în Senat, vom vedea cum va fi votată. Există şi alte posibilităţi de modificare a legislaţiei. Pe de altă parte fiecare instituţie trebuie să îşi respecte rolul în stat”, a completat Stelian Ion.

 

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

Noutăți

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here