- Advertisement -
Acasă Politica Valeriu Gheorghita: "Dacă o persoană este depistată, dacă este diagnosticată cu infecţie...

Valeriu Gheorghita: „Dacă o persoană este depistată, dacă este diagnosticată cu infecţie SARS-CoV-2 după efectuarea primei doze, evident că se aşteaptă vindecarea bolii şi la un interval de circa o lună de zile se poate efectua rapelul sau se reia schema complet, dacă perioada dintre prima doză şi doza de rapel depăşeşte intervalul de 6 săptămâni, de 42 de zile”

- Advertisement -

Coordonatorul echipei de vaccinare impotriva coronavirsului, Valeriu Gherogihta, a facut cateva clarificari cu privire la personale care se infecteaza cu COVID dupa efectuarea primului vaccin. Valeriu Gheorghita a spus ca in acest cazuri, persoanele trebuie sa astepte vindecarea bolii iar la o luna dupa sa mearga sa isi administreze si rapelul. Acesta a precizat ca cel mai probabil in cazul acestora persoane, procedura va fi reluata complet, asta doarece perioada dintre primul vaccin ai rapel trebuie sa fie de cel mult 42 de zile, in caz contrar procedura se reia.

„Chiar astăzi am emis o instrucţiune în acest sens. Dacă o persoană este depistată, dacă este diagnosticată cu infecţie SARS-CoV-2 după efectuarea primei doze, evident că se aşteaptă vindecarea bolii şi la un interval de circa o lună de zile se poate efectua rapelul sau se reia schema complet, dacă perioada dintre prima doză şi doza de rapel depăşeşte intervalul de 6 săptămâni, de 42 de zile”, a afirmat Gheorghiţă într-o conferinţă de presă, întrebat dacă mai este recomandat rapelul în cazul unei persoane care a efectuat prima doză de vaccin şi, ulterior, s-a infectat cu noul coronavirus.

„În momentul de faţă, comisia ştiinţifică din România pledează pentru reluarea schemei complete, repet, dacă intervalul dintre prima doză şi următoarea depăşeşte cele 6 săptămâni. La acest moment, lucrurile sunt în dezbatere, am cerut un punct de vedere oficial şi de la compania Pfizer, având în vedere că datele de eficacitate la acest moment sunt disponibile pentru administrarea celor 2 doze. Împreună cu compania Pfizer şi împreună cu comisia ştiinţifică vom lua decizia potrivită, dar, da, se recomandă cel puţin doza de rapel la aceste persoane „, a mai declarat medicul Valeriu Gheorghiţă.

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here