45 de tone de echipamente de protectie medicala au ajuns din Coreea de Sud in Romania cu un avion

In conditiile in care Romania duce lipsa de echipamente de proectie in contextul pandmeiei care a infectat pana in prezent aproape 5.000 de oameni si a ucis deja 210 dintre acestia, nu mai putin de 45 de tone de echipamente au ajuns in Romania pe parcusul noptii de marti spre miercuri din Coreea de Sud, tara care a luat cele mai efeicente masuri la nivel global pentru a combate de coronavirsul. Pana in acest moment amai bine de 500 de cadre medicale au fost infectate cu coronavirus, cele mai multe in Suceava.

Echipamentele – aproximativ 100.000 de combinezoane de protecție – au fost achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Este cel de-al treilea zbor solicitat de Ministerul Apărării Naționale cu aeronave C-17 Globemaster III, iar folosirea acestei capabilități, care este exploatată în comun de țări NATO și partenere pentru misiuni de urgență în contextul gestionării pandemiei de coronavirus a fost o premieră în cadrul Unității Multinaționale de Transport Strategic.

Distribuirea echipamentelor de protecție va fi realizată cu mijloace de transport din dotarea IGSU și, cu sprijinul inspectoratelor județene pentru situații de urgență, acestea vor fi distribuite și alocate, în funcție de nevoi, personalului medical și echipajelor operative aflate în teren, adaugă sursa citată.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *