- Advertisement -
Acasă Politica Academia oamenilor de stiinta: La presiunile USR, Guvernul ne-a tăiat bugetul! Suntem...

Academia oamenilor de stiinta: La presiunile USR, Guvernul ne-a tăiat bugetul! Suntem într-o situație imposibilă! Ni se pare ca este un scenariu in care se urmareste desfiintarea acestei Academii care are o vechime extrem de mare! Anul trecut cand bugetul a fost aprobat prin angajarea raspunderii Guvernului, am fost prinsi cu o suma obisnuita de la an la an pana in ultima zi cand s-a aprobat amendament depus de USR si ni s-a taiat in cateva ore bugetul pe anul trecut!

- Advertisement -

Adrian Badea, președintele Academiei Oamenilor de Știință, a declarat duminica seara la Antena 3, ca institutia pe care o conduce i-a fost taiat bugetul si in acest an, dand vina insa explicit pe partidul condus de Dan Barmna, despre care spune ca si anul trecut, cand Executivul liberal facuse bugetul, USR ar fi intervenit cu un amendament prin care de asemenea li s-a taiat in scurt timp bugetul.

„Cred ca este un scenariu bine pus la punct. Anul trecut cand bugetul a fost aprobat prin angajarea raspunderii Guvernului, am fost prinsi cu o suma obisnuita de la an la an pana in ultima zi cand s-a aprobat amendament depus de USR si ni s-a taiat in cateva ore bugetul pe anul trecu. Anul acesta s-a procedat asemanator, in bugetul pus in dezbatere publica apaream cu sumele corespunzatoare si in ultima sedinta de Guvern la presiunea USR iar s-au taiat fondurile punand Academia noastra intr-o situatie imposibila. Ni se pare ca este un scenariu in care se urmareste desfiintarea acestei Academii care are o vechime extrem de mare, prin legea noastra se prevede ca sunt continuatorul Academiei infiintata in 1935 de o mare personaliate  a medicinei romanesti, dr. Constantin Angelescu, un mare liberal, un mare ministru, multi spun ca cel mai important dupa Spiru Haret (…) Noi aveam 1,3% din bugetul Academiei Romane si din bugetul general zero urmat de virgula si cinci-sase zerouri dupa virgula. A fost o chestiune absolut politica, o presiune politica la care al doilea an consecutiv Guvernul PNL a cedat si imi pare rau ca aceasta academie a fost fondată de PNL, este copilul liberalilor”, a declarat Adrian Badea la Antena 3.

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here