Acasă Noutati interne Adrian Marinescu: ”Când e mai frig, e clar că virusului îi convine...

Adrian Marinescu: ”Când e mai frig, e clar că virusului îi convine și că, din păcate, așa cum se întâmplă și cu virusurile gripale, și pentru SARS-CoV-2 este un risc mai mare să crescă numărul de infectări. Suntem acum într-un echilibru fragil, pe o gheață subțire”

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul “Matei Balș” din Capitală, a declarat duminica seara la B1 TV, ca si SARS-CoV-2 reactioneaza mai violent iarna, la fel cum se intampla si in cazul virusurilor gripale. Asta inseamna ca numarul de infectari in periaoda urmatoare cel mai probabil va creste iar. Medicul a spus ca in prezent Romania se afla „intr-un echilibru fragil, pe o gheata subtire”.

”Când e mai frig, e clar că virusului îi convine și că, din păcate, așa cum se întâmplă și cu virusurile gripale, și pentru SARS-CoV-2 este un risc mai mare să crescă numărul de infectări. Numai că mai sunt mulți alți factori.

Suntem acum într-un echilibru fragil, pe o gheață subțire, dar ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni… Chiar dacă luăm în calcul că s-a testat mai puțin, totuși avem un număr rezonabil de infectări în raport cu ce se întâmplă în alte locuri din Europa, nu spun peste tot”, a mai spus Marinescu, pentru B1 TV.

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

Noutăți

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here