- Advertisement -
Acasă Politica Adrian Marinescu spune ca foarte putini romani se vaccineaza cu AstraZeneca: “Doar...

Adrian Marinescu spune ca foarte putini romani se vaccineaza cu AstraZeneca: “Doar 7% din numarul total de doze primite au fost administrate. Sunt date noi care vorbesc de o eficacitate a acestuia de 75-80%, in loc de 60% cum era la inceput. Pentru cei de peste 55 ani este mai puţin eficient”

- Advertisement -

Meidcul Adrian Marinescu a delcarat joi dupa amaiza la Antena 3, ca in comparatie cu celalalte doua vaccinuri, respectiv Pfizer si Moderna, foarte putini romani se vaccineaza impotriva coronavirsuliui cu vaccinul de la AstraZeneca. Acesta spune ca initital, vaccinul de la AstraZeneca era asteptat in tara “ca painea calda”, insa de cand a ajuns, doar 7% din numarul total de doze primite au fost folosite. Acesta spune ca in prezent sunt alte cifre in ceea ce priveste eficacitatea vaccinului fata de perioada de inceput, de 75-80%, in loc de 60% cum era la inceput. Pentru persoanele de peste 55 de ani, medicul spune ca in continuare efectul este mai redus, insa pentru celalalte categorii de varsta, situatia este oarecum identica cu celalalte doua vaccinuri.

„AstraZeneca, înainte de a primi autorizaţie, era aşteptat ca pâinea caldă pentru că era o variantă semiclasică. Acum discuţia e legată de eficacitate care e mai mică, dar nu ar trebui să ne facem probleme.

Pentru cei de peste 55 ani este mai puţin eficient, dar în rest nu trebuie să ne facem probleme, are acelaşi profil de siguranţă, astfel că lucrurile sunt foarte în regulă.

Sunt date noi în momentul de faţă care vorbesc de o eficacitate de peste 60%, undeva la 75%-80%.

Ce înseamnă că eficacitatea este mai mică? Înseamnă că la 10 pacienţi, spre exemplu, numărul celor care nu vor răspunde prin producţia de anticorpi va fi mai mare în comparaţie cu varianta ARN mesager.

Dar nu ar trebui să ne facem probleme. Cam aşa stau lucrurile şi la vaccinarea antigripală.

În plus, dacă am merge numai pe variata de ARN mesager, nu am avea suficinete doze. Aşteptând mai mult timp, există două riscuri: să apară alte mutaţii şi trebuie să ne vaccinăm cât mai repede, ca să reducem circulaţia virusului. Cu cât aşteptăm mai mult, cu atât avem de pierdut”, a explicat dr. Adrian Marinescu, joi, la Antena 3.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here