Adrian Streinu Cercel anunta ca urmeaza ca 10.000 de bucuresteni sa fie testati: “E un proiect care trebuie susținut de toată lumea, pentru că ne dă imaginea clară a modului în care se mișcă virusul în populație. Am vorbit cu dl Tătaru și am reconfirmat acest proiect. Vor fi testați pacienții, personalul medical, dar trebuie și populația”

Managerul Institutului „Matei Balș” a anuntat in urma cu cateva minunte intr-o discutie cu primarul Capitalei Gabriela Firea ca 10.000 de bucurestenti urmaza sa fie testati pentru coronavirus in periaoda urmatoare. Acesta a spus ca este vorba atat despre pacienti, cadre medicale cat si restul populatiei. Streniu Cercel spune sa vorbit deja despre aceste teste cu ministurul propus al Sanatatii Nelu Tataru si ca au cazut amandoi de acord. Medicul spune ca in acest fel, in urma testelor care urmeaza sa fie facute, va avea o imagine de clara asupra felului in care evolueaza virusul in randul populatiei.

„Am discutat aseară și astăzi, după ce domnia sa depune jurământul vom avea o întâlnire. E un proiect care trebuie susținut de toată lumea, pentru că ne dă imaginea clară a modului în care se mișcă virusul în populație. Am vorbit cu dl Tătaru și am reconfirmat acest proiect”, a spus Streinu-Cercel.

“Studiul este făcut pentru o populație de 2 milioane de locuitori și, pentru a da o imagine asupra circulației virusului, este necesar să fie testate 9.558 de persoane, dar pentru a lua în calcul și faptul că nu pot fi găsiți toți acasă, eșantionul a fost dimensionat la 10.514 persoane. Vor fi testați pacienții, personalul medical, dar trebuie și populația. Testati,testati, testati!” a mai declarat medicul Streniu Cercel.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *