Al doilea deces cauzat de meningită! O adolescentă de doar 15 ani din Vaslui a murit azi la un spital din Iași din cauza infecției meningococice

Adolescenta din Vaslui suspectă de meningită menigococică, transportată în stare gravă la Iași, a decedat, a declarat, pentru HotNews, managerul Spitalului de Boli Infectioase Sfanta Parascheva din Iasi, medicul Carmen Dorobăț.

Adolescenta în vârstă de 15 ani a fost trimisă, marţi, în stare gravă la Iaşi, fiind suspectă de meningită meningococică.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, fata, care provine dintr-un centru al Direcţiei pentru Protecţia Copilului, a fost adusă la spital în cursul zilei de luni, fiind internată cu suspiciune de colică renală. În urma analizelor, s-a evidenţiat o infecţie, adolescenta a primit tratament, dar peste noapte starea sa s-a agravat. Fata a fost trimisă la Iaşi, intubată, cu un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă care s-a defectat pe drum, ea fiind preluată de o autospecială din Iaşi.

“Am fost anunţaţi de reprezentanţii spitalului cu privire la acest caz. Am raportat situaţia la Centrul Regional de Sănătate Publică Iaşi. Am început propria anchetă epidemiologică şi urmează să aşteptăm rezultatele analizelor”, a declarat, pentru Agerpres directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui, Mihaela Vlada.

Două adolescente care au fost internate în acelaşi salon cu pacienta suspectă de meningită primesc tratament profilactic, de asemenea, fiind luate măsuri pentru dezinfectarea salonului.

Citește și http://dc360.ro/corina-cretu-romania-risca-sa-piarda-finantarea-europeana-pentru-spitalele-regionale-astept-de-un-an-raspunsul-guvernului-privind-banii-pentru-spitale-nu-poti-utiliza-50-de-milioane-de-euro-pentru/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.