Acasă Uncategorized Alexandru Rafila: "Informațiile despre vaccinuri și vaccinare nu cred că ajung la...

Alexandru Rafila: „Informațiile despre vaccinuri și vaccinare nu cred că ajung la toate categoriile de populație. Mai ales acum în etapa a doua, avem pacienți cu boli cronice, foarte mulți în mediul rural, foarte mulți vârstnic. Campania online nu este suficientă, pentru că sunt multe persoane, mai ales cei în vârstă, care nu accesează aceste mijloace de comunicare”

Medicul Alexandru Rafila a declarat luni seara la Realitatea PLUS ca nu este de ajuns felul in care se face informarea cu privire la vaccinare in prezent. Acesta a spus ca informatiile privind vaccinarea este facuta aproape exclusiv online iar in acest fel nu se ajunge la o parte dintre perosnele in varsta din mediul rural, acolo unde multi nu acceseaza retelele de socialziare. Medicul a spus ca aceste detalii sunt cu atat mai importante cu cat in etapa a doua prioritari vor fi „pacienții cu boli cronice, foarte mulți în mediul rural, foarte mulți vârstnici”.

„Important este ca această campanie să fie o reușită. Dar ca să fie o reușită, trebuie să putem răspunde întrebărilor oamenilor. Și aici este o problemă, pentru că informațiile despre vaccinuri și vaccinare nu cred că ajung la toate categoriile de populație. Mai ales acum în etapa a doua, avem pacienți cu boli cronice, foarte mulți în mediul rural, foarte mulți vârstnici. Și ei trebuie să afle aceste informații, cred că aici sunt inca multe lucruri de făcut”, a declarat reprezentantul OMS în România, luni, la Realitatea PLUS.

„Este important ca autoritățile să fie pro-active, să nu aștepte neapărat ca lumea să ceară relații și să poată oferi tot pachetul de informații necesare oricui. Campania online nu este suficientă, pentru că sunt multe persoane, mai ales cei în vârstă, care nu accesează aceste mijloace de comunicare” a mai declarat Alexandru Rafila.

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

Noutăți

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here