Acasă Politica Alexandru Rafila: "Pentru a vaccina 5 milioane de persoane pana in luna...

Alexandru Rafila: „Pentru a vaccina 5 milioane de persoane pana in luna septembrie, este nevoie sa vaccinam, incepand de acum crica 50.000 de persoane zilnic.La ora actuala campanie de vaccinare e solemnă, nu empatică. Sperăm să își îmbunătățească performanța”

Medicul Alexandru Rafila a declarat marti dupa amiaza ca este nemultumit de felul in care se desfasoara actuala campanie de vaccinare, asta deoarece numarul de persoane vaccinate este prea mic. Acesta spus ca pentru ca in urmatoarele 8 luni, pana in luna septembrie, sa fie vaccinati 5 milioane de romani, ar trebui ca inca incepand din perioada imediat urmatoare sa se se vaccineze circa 50.000 de romani zilnic. Medicul a descris actuala campanie de vaccinare ca fiind „solemnă, nu empatică”

„Sperăm să își îmbunătățească performanța. În mod evident, trebuie să ajungem la un număr mult mai mare de persoane vaccinate în fiecare zi, ca să putem să sperăm că vaccinăm măcar cu vaccinurile de la Pfizer și de la Moderna circa cinci milioane de persoane până în luna septembrie. Asta înseamnă că măcar 50.000 de persoane trebuie vaccinate în fiecare zi și cu cât începe mai rapid cea de-a doua etapă, cu programarea prin intermediul medicilor de familie sau direct pe site-ul legat de această vaccinare, cred că ar fi mai bine”, afirmă la RFI deputatul PSD Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS.

„Important este ca această campanie de vaccinare să meargă în paralel și cu o campanie de informare reală, nu doar de promovare a vaccinării, ci de informare a populației, care să fie țintită pentru fiecare categorie de populație, pentru că lucrurile sunt foarte diferite între mediul rural și cel urban, între categorii defavorizate sau alte categorii de persoane”, adaugă Rafila.

”Clipurile doar au încurajat lumea să se vaccineze. Mie mi se pare că nu prea au fost empatice, au fost solemne, dacă vreți, mai puțin empatice. (…) Dacă lucrurile se desfășoară bine și într-adevăr va exista nu numai entuziasm, ci și profesionalism în gestionarea acestei campanii de vaccinare, ar trebui ca până la sfârșitul lunii septembrie să se întâmple acest lucru, imunizarea colectivă”, conchide Alexandru Rafila.

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

Noutăți

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here