Acasă Politica Alina Gorghiu: Domnule Ciolacu, preluaţi, fără să digeraţi, orice gogoaşă primiţi şi...

Alina Gorghiu: Domnule Ciolacu, preluaţi, fără să digeraţi, orice gogoaşă primiţi şi o postaţi pe Facebook?! Nu aţi fost prin Parlament nici măcar o zi?! Ieşiţi şi îl atacaţi cu minciuni pe preşedintele Iohannis! Că nu promulgă legea cu un amendament neconstitutional privind deschiderea unor pieţe, când legea a fost atacată la CCR, care nu s-a pronunţat încă! Preşedintele nu se poate pronunţa atât timp cât legea e în procedură de contestare la CCR!

Fostul presedinte al PNL Alina Gorghiu il ataca pe presedintele PSD Marcel Ciolacu pe care il acuza ca dezinfriomeaza referitor la atitudinea la promulgarea de catre presedintele Iohannis al amendamnetului pentru redeschiderea pietelor. Alina Gorghiu sustine ca amandamentul este neconstiutional, motiv pentru care legea a fost ataca la Curtea Constiutionala, iar motivul CCR nu a venti pana azi, astfel ca Iohannis nu se pote pronunta asupra legii din ce moment se afla in curs de verificare la Curtea COnstiutionala a Romaniei.

„Domnule Ciolacu, preluaţi, fără să digeraţi, orice gogoaşă primiţi şi o postaţi pe Facebook?! Nu aţi fost prin Parlament nici măcar o zi?! Ieşiţi şi îl atacaţi cu minciuni pe preşedintele Iohannis. Că nu promulgă legea cu un amendament neconstitutional privind deschiderea unor pieţe, când legea a fost atacată la CCR, care nu s-a pronunţat încă”, a scris Alina Gorghiu luni pe Facebook.

Senatoarea PNL mai explică faptul că preşedintele Camerei Deputaţilor avea zeci de oameni în echipă care puteau verifica pe site-ul CCR procedura de contestare a legii privind redeschiderea pieţelor.

 

„Preşedintele nu se poate pronunţa atât timp cât legea e în procedură de contestare la CCR. Termenul a fost stabilit pe data de 16.12.2020. Iar dvs., ca şef al Camerei Deputaţilor, aveţi zeci de oameni în echipă care puteau să verifice acest lucru pe site-ul CCR. Evident că Guvernul a atacat-o! Pentru că încalcă principiul separaţiei puterilor în stat. Nu trebuie să ştii prea mult drept ca să înţelegi că Parlamentul nu trebuie să intervină prin lege pe textul unei Hotârâri de Guvern (art. 1 alin. (4) din Constituţie). Fiecare cu prerogativele lui. Aşa zice Constituţia. Partea bună e că mai sunt doar 6 zile şi scăpăm de această majoritate incompetentă şi toxică a PSD din Parlament!”, a completat Gorghiu, care ataşează postării şi o imagine cu dosarul înregistrat la CCR privind contestaţia făcută de Guvern pe 27 noiembrie asupra acestui act normativ.

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

Noutăți

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here