Dragnea scapa de emotii pentru mai mult de o luna de zile! Judecătorii au anunţat că amână sentinţa pentru 20 mai

Liviu Dragnea a fost audiat, luni, la Curtea Supremă, în dosarul în care a fost condamnat la 3 ani şi jumătate de închisoare în primă instanţă. El a susţinut în continuare că este nevinovat şi că nu are încredere în DNA. Magistraţii au amânat pronunţarea unei sentinţe definitive pentru data de 20 mai.

AM REVENIT !

Publicată de Stan Bogdan pe Luni, 15 aprilie 2019

————————————UPDATE 15:00 O nouă pauză, pentru a se decide dacă se acceptă cererile de amânare până după decizia CCR sau se resping / Toți avocații inculpaților au cerut amânarea după pronunțarea deciziei CCR.

UPDATE 14:55 Procuroarea DNA spune că se opune cererilor de amânare a sentinței după decizia Curții Constituționale. “Consideram ca se încearcă tergiversarea procesului, în condițiile în care, asa cum se știe, un membru al completului de judecata urmează sa se pensioneze”, a spus procuroarea DNA.

UPDATE 14:50 Avocatul Olguțai Șefu cere ca instanța să pronunțe sentința după decizia CCR și anunță că va depune și în scris o solicitare de amânare a pronunțării sentinței / Un avocat al lui Liviu Dragnea a cerut instanței să verifice legalitatea întocmirii celor două contracte de muncă, care, potrivit acestuia, ar fi lovite de nulitate – “atât angajatorul, cât și angajații știau de la început ca nu se vor respecta atribuțiile de serviciu” .

UPDATE 14:35 Audierea lui Liviu Dragnea s-a încheiat. Este audiată din nou Olguța Șefu, la cererea avocatului său, care a spus ca a formulat ceva greșit.UPDATE 13:55 Liviu Dragnea, în fața judecătorilor: “Sunt total nevinovat, nu am avut cunoștință de faptul că doamna Botorogeanu (Adriana Botorogeanu – n.r.) și doamna Stoica Adriana Stoica n.r.) nu ar fi mers la serviciu. Nimeni nu mi-a spus niciodată”.

 • De asemenea, nu am cerut nimănui și nu făcut presiuni pentru a le menține pe cele două în funcții. Nu sunt de acord cu afirmațiile din motivarea de la fond că eu aș fi omis anumite atribuții. DGASPC Teleorman nu se afla în subordinea mea, ci în subordinea Consiliului Județean Teleorman, potrivit legii. Atribuțiile de coordonare le avea colegiul director. Nu a fost necesar să emit eu, ca președinte de CJ, vreo dispoziție. Niciun președinte de CJ nu mergea să controleze instituțiile din subordinea CJ. Atribuțiile și obligația de a sancționa un funcționar o avea conducerea executivă a Direcției. 
 • “Declar că nu am avut niciun fel de discuție pe această temă cu cele două, în sensul ca eu să le spun să se angajeze la DGASPC și să nu meargă la serviciu, iar în fapt să lucreze la organizația PSD. Nici nu am cerut cuiva să le angajeze. Nu am avut niciun fel de discuție cu Floarea Alesu (directoarea DGASPC Teleorman) despre situația celor două angajate sau despre situația altor angajați de la direcție. “Floarea Alesu nu a venit la mine să discute situația celor două angajate.
 • El a recunoscut că le cunoaște pe Botorogeanu și Stoica.
 • „La sediul PSD Teleorman nu era atunci așa o efervescență, eram în opoziție. Mai aveam întâlniri, sigur că le vedeam și pe aceste doamne acolo. Aceste întâlniri se țineau în afara programului de lucru, sâmbăta, de regulă. Când a fost ceva urgent s-a organizat seara. Eu nu eram șomer, eu munceam până noaptea târziu. În afara acestor întâlniri, eu nu mergeam la sediul partidului, pentru că nu aveam de ce. La sediul PSD nu prea se întâmpla nimic, intrase în opoziție și cam bătea vântul în sediile PSD în acei ani. Foarte greu îi aduceam și la întâlnirile Biroului permanent județean, pentru că oamenii erau foarte speriați atunci de Băsescu”.
 • La sediul PSD nu prea se întâmpla nimic, intrase în opoziție și cam bătea vântul în sediile PSD în acei ani. Foarte greu îi aduceam și la întâlnirile Biroului permanent județean, pentru că oamenii erau foarte speriați atunci de Băsescu. 
 • Nu știu dacă Stoica și Botorogeanu erau membre de partid. Am tot citit declarațiile din acest dosar, nu am înțeles clar ce se spune că făceau ele acolo. La acele întâlniri veneau membrii și pe margine mai sunt oameni: cineva își aduce un consilier, un prieten, mai sunt tineri care vor să participe. Că ele voiau să vină și în celelalte zile la partid… Nu știu. 
 • Procuroarea DNA întreabă dacă Dragnea știe că Botorogeanu a fost o perioadă angajată la Tel Drum, dar întrebarea a fost respinsă.
 • Întrebat de procuroarea DNA, Dragnea spune că nu știe din cine era format consiliul director al DGASPC: “Nu știu, scrie în lege”.
 • Procuroarea DNA spune că în consiliul director al DGASPC erau numiți 3 consilieri de la Consiliul Județean Teleorman, instituție pe care o conducea. Dragnea răspunde “Nu știu, doamnă, nu am încredere în DNA”.
 • Dragnea susține că la DGASPC Teleorman nu se făceau numiri politice în funcții de conducere, ci se dădea concurs la București, la Agenția Națională a Funcționarilor Publici.
 • Sunt foarte convins că fosta mea soție (Bombonica Prodana – n.r.) nici măcar nu îi cunoaște pe soții Botorogeanu, dacă îi vede. Nu aveam relații cu ei, nu au fost niciodată la noi acasă. 
 • Dacă o să fiu condamnat, mi-aș dori să știu pentru ce. Dacă e să fii condamnat și să nu știi pentru ce… 
 • Afirm și în încheiere că sunt total nevinovat și, indiferent ce decizie veți lua, eu nu am purtat asemenea discuții, nu am știut că cele două nu se prezentau la serviciu.
 • Acest dosar este unul politic și sunt convins că timpul îmi va da dreptate.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.