Ana Birchall, pe făraș de la ministerul justiției! Viorica vrea să o înlocuiască pe Ana Birchall cu Dana Gârbovan, unul dintre magistrații care pot fi numărați pe degetele de la o mână care au sărit în apărarea modificărilor propuse în justiție de camarila PSD-ALDE în frunte cu Ciordache!

Viorica Dăncilă a decis să o înlocuiască pe Ana Birchall de la șefia Ministerului Justiției. Potrivit surselor Realitatea TV, judecătoarea Dana Gîrbovan este propusă pentru înlocuirea lui Birchall.

Aceasta nu va fi exclusă din executiv, urmând să se întoarcă la postul ei anterior, de vicepremier însărcinat cu parteneriatele strategice.

O altă schimbare vine la Ministerul Educației. Acolo a fost validat Florian Lixandru, în prezent secretar de stat în cadrul instituţiei conduse interimar de Daniel Breaz, spun sursele Realitatea TV.

Comitetul Executiv al PSD l-a mai validat, vineri, pe Mihai Fifor la conducerea Ministerului Afacerilor Interne.

Liderii partidului au discutat în această dimineață temele care vor fi abordate, dar și despre congresul de validare a candidaturii pentru Cotroceni. Totodată, liderii social-democrați așteaptă și rezolvarea unei restanțe a Guvernului. Nominalizarea unor miniștri pentru portofoliile conduse de interimari. Premierul nu ar mai numi membri de partid pe acele posturi și se gândește la tehnocrați.

Pe 23 iulie, în cadrul unei alte şedinţe, CExN al PSD a votat ca preşedintele partidului, premierul Viorica Dăncilă, să fie candidatul la alegerile prezidenţiale.

Reuniunea, programată să înceapă la ora 12:00, are ca subiect central pregătirea Congresului extraordinar de sâmbătă, au precizat surse social-democrate.

Printre subiectele de discuţie de astăzi se mai numără chestiunile organizatorice privind Congresul PSD de sâmbătă şi proiectele politice ale partidului, dar şi propunerile de miniştri pe care liderul PSD urmează să i le trimită preşedintelui Klaus Iohannis.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, vinerea trecută, că va trimite săptămâna aceasta propunerile pentru noii miniştri preşedintelui, după o discuţie în Comitetul Executiv Naţional. Liderul PSD a mai spus că va transmite şefului statului şi propunerea pentru funcţia de vicepremier pe probleme economice, unde interimar este Eugen Teodorovici.

Surse din interiorul PSD au declarat, pentru Mediafax, că Viorica Dăncilă îl va propune pe Mihai Fifor la Interne, după finalizarea perioadei de interimat. De asemenea, PSD se gândeşte la un înlocuitor al lui Mihai Fifor la parteneriate strategice.

Citeștec și https://dc360.ro/psd-cex-cu-o-zi-inaintea-congresului-extraordinar-in-cadrul-caruia-urmeaza-sa-fie-validata-viorica-drept-candidatul-social-democratilor-pentru-alegerile-prezidentiale-in-cex-ul-de-azi-psd-istii-se-h/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.