- Advertisement -
Acasă Politica Anca Dragu: În timpul pandemiei vedem o creştere îngrijorătoare a numărului de...

Anca Dragu: În timpul pandemiei vedem o creştere îngrijorătoare a numărului de femei agresate. Violenţa domestică e o problemă foarte gravă în România (…) Un studiu al Facultăţii de Medicină arată că în primele trei luni ale pandemiei, în 2020, numărul femeilor care au ajuns cu politraumatisme la spital e de patru ori mai mare decât înainte de pandemie

- Advertisement -

Presedintele Senatului, Anca Dragu, a vorbit de 8 martie despre violenta impotirva femeilor. Acesta a tras un semnal de alarma ca in contextul pandemiei, numarul cazurilor de violenta domestica a crescut de circa 4 ori fata de perioada de dinainte de pandemiei, in acest sens laundu-se in seama un studiu al Facultăţii de Medicină care arata ca numarul femeilor care au ajuns la spital cu politraumatisme.

„În timpul pandemiei vedem o creştere îngrijorătoare a numărului de femei agresate. Violenţa domestică e o problemă foarte gravă în România (…) Un studiu al Facultăţii de Medicină arată că în primele trei luni ale pandemiei, în 2020, numărul femeilor care au ajuns cu politraumatisme la spital e de patru ori mai mare decât înainte de pandemie. Aceste cifre ne îngrijorează. (…) Asta trage un semnal de alarmă că e ceva de făcut la nivelul politicilor publice”, a spus Anca Dragu la o dezbatere având ca temă „Transformarea femeii, de la incluziune socială la leadership”, organizată de Institutul Francez.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here