- Advertisement -
Acasă Politica Anca Dragu intrebata daca se teme ca va fi revocata după ce...

Anca Dragu intrebata daca se teme ca va fi revocata după ce a trimis două puncte de vedere la CCR: Eu nu fac un abuz deloc. În calitate de preşedinte al Senatului, am dreptul de a sesiza Curtea, nu încalc în niciun fel Constituţia

- Advertisement -

Sefa Senatului, Anca Dragu, a declarat junralistilor ca nu se teme va ar putea fi revoacata deoarece nu incalca in niciun fel constittia. Raspunsul acesta a survenit intrebata fiind daca se teme de revoacare dupa ce a trimisi la Curtea Constitutionala doua puncte de vedere diferite, unul al Comisiei de resort, insusit de Biroul permanent, si altul separat, al Ancai Dragu.

„Susţinerea la Curtea Constituţională nu este obligatorie. Nu am luat o decizie în acest sens. Este posibil să trimitem punctele de vedere pur şi simplu sau, desigur, colegi din comisie… Dar încă nu am luat o decizie în acest acest sens. (…) În acest moment nu am stabilit susţinerea în faţa Curţii Constituţionale a punctelor de vedere. Vă spun cu sinceritate că am discutat cu colegii această posibilitate şi nu aş vrea să îi pun în poziţii antagonice pe colegii din cadrul comisiilor. Vom lua această decizie în cursul după-amiezii””, a afirmat Dragu la Senat.

„Eu nu fac un abuz deloc. În calitate de preşedinte al Senatului, am dreptul de a sesiza Curtea, ca atare, dacă pot face mai mult, pot face şi mai puţin, este un principiu de drept cunoscut şi de un student de anul întâi la Drept, de altfel. Eu nu încalc în niciun fel Constituţia şi de la începutul ‘acestei scenete’, nici nu ştiu cum să o numesc, am spus că rolul meu este acela de a apăra şi de a respecta Constituţia României”.

„Putem constata cu ochiul liber că această situaţie este una unică. Se întâmplă pentru prima dată la Senatul României şi eu cred că CCR va citi cu atenţie ambele puncte de vedere, dar probabil că punctul de vedere oficial este cel trimis din partea preşedintelui Senatului, după cum citesc eu Constituţia”, a adăugat Dragu.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here