Acasă Noutati interne Animalele batute, chuinuite si maltrate pot fi salvate acum mai usor. Noile...

Animalele batute, chuinuite si maltrate pot fi salvate acum mai usor. Noile regelementari prevad ca polițiștii pot emite de îndată un ordin pentru plasarea acestora într-un adăpost pentru o perioadă de 45 de zile. Peste 100 de câini care se aflau deja pe pragul mortii au fost deja salvati de la moarte datorita noilor reglementari

Animalelee chuinite, batute, si mlatrate pto fi de acum salvate mai salvante mai usor.Au fost noi reglemntari care le salveaza animalele din maionile abuzatorilor politistii pot de acum sa emita un oridn pentru plasarea acestora la un adapost pentru o periaoda de o luna si jumatate, aprxoaitiv 45 de zile. Pana in acest moment deja aproximativ 100 de caini aflati in stare grava si care riscau sa moara, au fost salvati. Desi noile initiative sunt beineventie, iubitorii de animale si catev ONG-uri se plang de faptul ca in multe adaposturi condtiile lasa mult de dorit.

Potrivit unor reglementări intrate de curând în vigoare, polițiștii au putut emite de îndată, ordine pentru plasarea patrupezilor în adăpost. În acest caz, animalele au fost preluate de către angajații ASPA. Până acum acest lucru nu era posibil.

Carmen Arsene, Federația Națională pentru Protecția Animalelor: “Până în prezent, animalul maltratat putea fi confiscat doar în baza unor decizii judecătorești sau după aplicarea a minimum două contravenții proprietarului animalului respectiv. Prevederi ce erau absolut inutile având în vedere că acțiunea de confiscare era mult prea târzie pentru animal sau nu se întâmplă niciodată”.

Înființată de puțin timp, Poliția Animalelor va fi și operațională imediat ce posturile vor fi ocupate. În prezent, concurența este acerbă. Pentru cele 264 de posturi scoase la concurs s-au înscris nu mai puțin de 4.300 de candidați.

 

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

Noutăți

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here