- Advertisement -
Acasă Politica Arafat despre tragedia de la Constanta: "Orasul Constanta are 3 unităţi de...

Arafat despre tragedia de la Constanta: „Orasul Constanta are 3 unităţi de pompieri, două autoscări, intre care una e defecta! Scara buna este la care este la alt detaşament, la 8 kilometri de locul intervenţiei, în mod normal trebuia alertată imediat şi plecată. Această autoscară ştim că a ajuns mai târziu!”

- Advertisement -

Seful DSU, Raed Arafat, a vorbit marti seara la Digi24 despre tragedia din orasul Constanta, unde marti dimineata o femeie a murit dupa ce s-a aruncat din apartamentul sau de la etajul 6 al unui bloc dupa ce acesta luase foc. Pompierii nu au intervenit nicio cu saltea pneumatica, nici cu scara, si a ajuns la locul tragediei abia aproape 30 de minute de la apel, dupa ce femeia deja se aruncase in gol. Arafat a declarat la postul de stiri ca orasul Constanta are in total 3 unitati de pompieri, intre care doar 2 cu autoscari, iar una dintre acesta defecta. Seful DSU a spus ca unitatea de pompieri care s-a deplasat la locul tragediei, era cea mai paropiata de zona resepctiva, iar unitatea de pompieri care trebuie sa intervina cu scara la locul faptei se afla la 8 kilometri de zona tragediei. Acesta spus ca in mod normal, respectiva unitate de pompieri ar fi trebuit „alertata imediata si plecata”.

”Analizăm acum o componentă a intervenţiei şi este vorba despre componenta cu autoscara. Se ştie foarte bine că Constanţa are trei unităţi de pompieri. În mod normal, când ai incendiu la un apartament la un etaj superior, automat trebuie să fie anunţată autoscara. Municipiul are două autoscări şi sunt noi, nu sunt vechi, din cele care erau în anii 70. Autoscara care era la detaşamentul apropiat era defectă, deci din cauza asta au plecat primele maşini de intervenţie din zona apropiată şi această autoscară, care este la alt detaşament, la 8 kilometri de locul intervenţiei, tot în municipiul Constanţa, în mod normal trebuia alertată imediat şi plecată. Această autoscară ştim că a ajuns mai târziu”, a declarat Raed Arafat la Digi24, marţi seară, potrivit news.ro.

”S-a solicitat o anchetă care să fie făcută de ISU Constanţa, dar şi IGSU a trimis o echipă şi acum sunt audiate persoanele care au fost trimise în intervenţie şi care încă sunt în serviciu şi sunt audiate toate persoanele implicate, ca să înţelegem ce s-a întâmplat. Orice greşeală, orice chestie de neglijenţă, dacă se descoperă acolo, normal că se vor lua măsuri împotrivă”, a declarat Arafat.

”Nu am auzit apelul, nu am auzit dacă apelantul i-a spus unde este incendiul, dacă i-a spus că în apartament nu mai e nimeni pentru că circulă informaţia că doamna ar fi ieşit după care a reintrat, nu ştiu dacă este adevărat, trebuie verificat. Dacă apelantul a zis iniţial că nu mai este nimeni în apartament şi doar este incendiu sau dacă a zis că este cineva blocat acolo sau dacă nu a zis nimic, nu ştim. Urmează să vedem ce concluzie au colegii noştri, după ce ascultă apelurile ce se pun la dispoziţia lor, după ce evaluează toată situaţia şi vin cu concluzii după ascultarea şi audierea celor care au fost la intervenţie”, a precizat secretarul de stat.

”IGSU a trimis o echipă din Bucureşti tocmai pentru a avea o echidistanţă şi o neutralitate pe modul în care se face ancheta. Vreau să subliniez că inspectorul-şef de la Constanţa este abia de câteva zile instalat acolo, temporar, până când va fi organizat un concurs pentru că inspectorul-şef de la Constanţa l-am pierdut ca victimă a COVID-ului”, a menţionat Arafat.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here