- Advertisement -
Acasă Politica Arafat: "Sunt unii care fac teste antigenice rapide acasă şi ştiu că...

Arafat: „Sunt unii care fac teste antigenice rapide acasă şi ştiu că sunt pozitivi şi rămân acasă, cum înainte să avem teste antigenice rapide acasă sunt unii care aveau simptome uşoare şi nu mergeau să se testeze! Acum se testează, află, dar rămân acasă în cazul fericit!”

- Advertisement -

In ciuda faptului ca Romania are in ultimele saptamani o situatie relativ buna spre deosebire de majoritatea tarilor din Occident, Raed Arafat s-a declarat complet nemultumit de modul in care o parte a societatii abordeaza pandemia de coronavirus. Acesta a spus ca o parte dintre oamenii care fac teste antigen acasa, desi le iese testatul pozitiv si o parte a acestora mai au si simptome, refuza sa anunte medicula sa familie si fie raman acasa, spunand ca acesta este cel mai fericit caz, deorece altii pleaca de acasa. Arafat spune nu este nicio deosebire de acum fara de perioada de inceput cand nu existau teste antigen pentru ca si inainte, oamenii care avea simptome, nu anunta de asemenea medicul da familie si nu ramaneau fie acasa, fie in cel mai nefericit caz paraseau domiciliu infectati.

„Preferabil să se testeze, să rămână acasă decât să nu se testeze deloc, deci retragerea testelor rapide de la farmacii şi păstrarea lor numai pe linia oficială nu garantează că toţi cei care au simptome şi care sunt curioşi să vadă că sunt pozitivi sau nu, vor merge la testare, aşa că este o soluţie totuşi măcar de autocontrol, că dacă m-am văzut că sunt pozitiv măcar să stau acasă şi să mă izolez de familia mea.

Sunt unii care fac teste antigenice rapide acasă şi ştiu că sunt pozitivi şi rămân acasă, cum înainte să avem teste antigenice rapide acasă sunt unii care aveau simptome uşoare şi nu mergeau să se testeze. Acum se testează, află, dar rămân acasă în cazul fericit”, a afirmat Arafat, citat de Agerpres.

„Astăzi suntem sub 1.000 de cazuri în terapie intensivă. Locurile de internare pe cazurile intermediare în spitale sunt din nou într-o relativă scădere (…), aceşti indicatori ne arată că situaţia nu e aşa de rea, în ideea în care e plin de cazuri de care nu ştim, pentru că, dacă era plin de cazuri de care nu ştim, acest lucru trebuia să producă impact pe terapie intensivă şi pe locurile de internare, trebuia să se vadă (…). Da, există cazuri de care nu ştim, dar situaţia la acest moment încă e sub control. Spun încă, pentru că tulpina nouă poate oricând să preia controlul şi să fie predominantă şi să înceapă să crească numărul cazurilor vertiginos”, a adăugat şeful DSU.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here