- Advertisement -
Acasă Noutati interne Absolut halucinant. CNA interzice utilizarea cuvintelor "Steaua"si "steliştii"

Absolut halucinant. CNA interzice utilizarea cuvintelor „Steaua”si „steliştii”

- Advertisement -

Din pacate, Romania pare sa fie tara care pare ca trebuie distrusa din toate unghiurle, nu printr-un razboi, fiind o multime de alte feluri. Nemele celei mai mari echipe de fotbal din istoria Romaniei, conform palamaresului, nu mai poate fi folosit oficial nici de catre mass media. Respectiv, cuvinte precum „Steaua”si „steliştii” nu mai poti fi folosite de catre junralisti. Decizi reveoltatoare a fost luate de catre membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului, într-un punct de vedere adresat Asociaţiei Salvaţi Steaua.

Punctul de vedere face referire la o decizie a Curţii de Apel Bucureşti prin care sancţiunea aplicată de CNA postului Pro TV pentru folosirea cuvintelor „Steaua”, „steliştii” în emisiunile sportive reprezintă o informare incorectă, având în vedere deciziile instanţelor de judecată de a nu se mai folosi „Steaua” cu privire la Clubul Sportiv FCSB. „Cuvântul ‘Steaua’ se poate folosi doar în ceea ce priveşte Clubul Sportiv al Armatei, CS Steaua”, preciza instanţa, informează Agerpres.

„Perfect, şi dacă este vorba despre o practică a Consiliului, deja intrată în vigoare, de ce a trebuit să mai intre şi acest răspuns pe ordinea de zi şi să nu plece direct? Mai ales că facem referire la o practică a Consiliului şi la o decizia a Înaltei Curţi? Atât. Strict ca procedură”, a întrebat Monica Gubernat, fost preşedinte al CNA.

„Pe de altă parte, trebuie să spunem că noi nu putem să dăm nişte directive, să spunem cine şi ce să folosească. Este o decizie a instanţei, dar noi, CNA, întotdeauna ne pronunţăm numai după difuzare, deci nu putem să zicem ‘de acum puteţi să folosiţi un termen sau altul şi noi nu vă vom sancţiona’. Nu aşa funcţionează CNA. E decizia lor. Eu sunt de acord cu punctul lor de vedere că în diverse contexte ar putea să fie folosit (cuvântul ‘Steaua’ n.r.) fără să fie sancţionabil. Dar noi nu putem să spunem aşa, să dăm noi o directivă, că ‘Gata, de mâine, pentru că cereţi, se poate folosi Steaua’. E o decizie a lor, că ei vorbesc despre libertate de exprimare în punctul ăsta de vedere şi e decizia lor să folosească sau nu şi apoi, noi, în funcţie de ce se întâmplă, o să decidem. Nu cred că este cazul să facem noi mai mult de atât. Dar argumentele lor mie mi se par valabile, sinceră să fiu, numai că nu e cazul să ne exprimăm noi mai mult decât am făcut-o şi o vom face în limitele legii”, a spus Dorina Rusu.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here