- Advertisement -
AcasăNoutati interneAtac cibrenetic in Romania. Site-urile Guvernului, Armatei, Politiei de Frontiera si al...

Atac cibrenetic in Romania. Site-urile Guvernului, Armatei, Politiei de Frontiera si al CFR Calatori au picat

- Advertisement -

Atac cibrenetic in Romania in acesta dimineata. Mai multe site-uri ale mai multor instiutii foarte importante din tara noastra au fost atacate. Potrivit primelor informatii este vorba despre site-ul gov.ro, site-ul oficial al Guvernului României, mapn.ro, site-ul oficial al Ministerului Apararii, site-ul Poliției de Frontiera, site-ul oficial CFR Calatori si cel a unei institutii financiare.

Prima reacție a MAPN
”Dragi colegi, confirmăm că un atac cibernetic de tip distributed denial of service (DDOS), a fost declanșat, la ora 04.05, asupra site-ului MApN (www.mapn.ro).

Atacul nu a compromis funcționarea paginii de internet a instituției, ci doar a blocat accesul utilizatorilor la aceasta.

Facem precizarea că site-ul MApN nu conține baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii și rețele informatice ale MApN.

Specialiștii Comandamentului Apărării Cibernetice al MApN (CApC) lucrează la acest moment pentru reluarea funcționalității paginii de internet a ministerului”.

Reacția Poliției de Frontieră
”Un atac cibernetic asupra site-ului Poliției de Frontieră Române (www.poliţiadefrontieră.ro) a fost respins vineri, 29 aprilie, în cursul dimineții, de către specialiștii în comunicații și tehnologia informației din cadrul instituției.

Atacul nu a compromis funcționarea paginii de internet a instituției, ci a blocat accesul utilizatorilor la aceasta.

Facem precizarea că site-ul Poliției de Frontieră conține doar informații publice și nu baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii și rețele informatice ale Poliției de Frontieră.

Ofițerii specialiști din cadrul instituției, în colaborare cu experții instituțiilor de specialitate, lucrează pentru remedierea situației și restabilirea accesului publicului către site-ul PFR. Vom reveni cu detalii imediat ce situația va fi remediată”.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -