Acasă Noutati interne Atentie la vocabular! Japonezii transmit ca in urma unui studiu facut ca...

Atentie la vocabular! Japonezii transmit ca in urma unui studiu facut ca pronuntarea literelor p”, „t” și „k”. favoriozeaza transmiterea Sars-CoV-2

Cunoscuti ca fiind foarte studiosi si implicati in ale stiintei dar si alte domenii, japonezii s-au pus mai nou de facut un studiu care sa faca legatura dintre alfabet, prountarea cuvintelor si Sars-CoV-2. Ei bine, desi pare greu de crezut, acestia au descoperit ceva. Japonezii tranmsit ca in urma studiului s-a descoperit ca pronuntarea literelor p”, „t” și „k” favorizeaza transmiterea mai usora a COVID-ului.

Omul de știință Shigeru Inoue, fost director al Centrului Național de Cercetare a Bolilor Infecțioase, a legat infecția de modul de pronunțare a unor consoane precum „p”, „t” și „k” care, în pornunția japoneză răspândesc mai puține picături de saliva decât alte limbi, scrie La Stampa, potrivit mediafax.ro.

Pe de altă parte, o altă caracteristică a limbii japoneze, faptul că de obicei cuvintele se termină cu o vocală, face una dintre cele mai populare activități recreative ale țării – karaoke – foarte periculoasă. Conform studiului, cântecele în japoneză tind să prelungească vocalele finale ale cuvintelor, iar în acest caz o cantitate mai mare de aer ajunge în atmosferă, motiv pentru care karaoke este acum periculos.

 

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

Noutăți

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here