Augustin Lazăr și-a depus candidatura pentru un nou mandat de procuror general

Augustin Lazăr, actualul procuror general al cărui mandat se termină în aprilie, și-a depus marți, la Ministerul Justiției, candidatura pentru un nou mandat la șefia Parchetului General.

Lazăr își anunțase încă din 18 martie intenția de a-și depune candidatura, în condițiile în care ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declanșat procedura pentru a-l revoca din funcție, iar relațiile dintre cei doi sunt extrem de tensionate.

Lazăr a arătat atunci într-un comunicat de presă că vrea să își continue proiectele începute, precum și procesul de modernizare a Ministerului Public, dar și pentru a asigura stabilitatea instituțională.

Augustin Lazăr a vorbit în comunicat și de așteptările colegilor săi din procuratură: ”Nu în ultimul rând, depunerea candidaturii răspunde așteptărilor colegilor procurori care consideră că în această perioadă, cu multiple provocări pentru sistemul judiciar, trebuie asigurată stabilitatea la nivelul managementului Ministerului Public în special în privința promovării valorilor europene, inclusiv prin dialog, cooperare loială și respect reciproc cu celelalte puteri ale statului.

Citește și https://dc360.ro/dragnea-israelul-e-intr-o-perioada-in-care-are-nevoie-acuta-de-prieteni-de-prieteni-adevarati-prieteni-adevarati-sunt-cei-care-in-momentele-importante-sar-in-ajutor/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *