- Advertisement -
Acasă Politica AUR propune UDMR o alianta intre cele doua partide: Mă gândesc la...

AUR propune UDMR o alianta intre cele doua partide: Mă gândesc la modul cel mai serios, dând curs unei invitaţii a colegului lider al grupului senatorial UDMR, de a face o alianţă pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor maghiarilor şi românilor din Ucraina, a face o alianţă cu UDMR

- Advertisement -

Desi extrem de greu de crezut pentru cei mai multi, chiar se intampla. Partidul condus de George Simion propune partidului condus de Kelemen Hunor o alainta politica. Propunerea in acest sens este fauta de catre co presedintele Claudiu Tarziu. Acesta a declarat ca se gandeste la modul cel mai serios la o alianta intre cele doua partide politice pentru apararea drepturilor si libertatilor romanilor si maghiarilor din Ucraina.

„Prietenii noştri unguri au şi ei minoritari în Ucraina, au şcoli, licee, catedre universitare în limba maghiară, au bani pentru activităţi culturale, fonduri importante, Mă gândesc la modul cel mai serios, dând curs unei invitaţii a colegului lider al grupului senatorial UDMR, de a face o alianţă pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor maghiarilor şi românilor din Ucraina, a face o alianţă cu UDMR. Vorbesc foarte serios, este o invitaţie publică la dialog pentru alcătuirea acestei alianţe. După părerea mea, politica Ungariei pentru maghiarii din afara graniţelor este excepţională, este un program model şi pentru alte state care sunt interesate de minorităţile lor din afara graniţelor”, a precizat Târziu, copreşedinte al AUR, la o conferinţă de presă.

„Dau acest mesaj şi domnul senator Viorel Badea, de la PNL, fost preşedinte al comisiei pe care o conduc (Comisia pentru românii de pretutindeni – n.r.), membru al acestei comisii, altminteri un om cu adevărat interesat de drepturile şi libertăţile românilor de afară, spune: „Nu domn’e, nu e adevărat, aceste burse vor veni’. Cum vor veni, că în legea bugetului nu se vorbeşte despre ele, eu am depus un amendament la buget în acest sens, care a fost respins”, a încheiat Claudiu Târziu.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here