Bădulescu la ieșirea din Parchet: Chestiunea cu minciuna a fost doar o metaforă și un mod de a atrage atenția!

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu spune că au fost “o metaforă” și “un mod de a atrage” atenția declarațiile sale potrivit cărora a mințit atunci când a fost audiat la Parchet în legătură cu violențele de la protestul din 10 august. Bădulescu a refuzat să răspundă întrebărilor repetate ale jurnaliștilor dacă intervenția Jandarmeriei a fost o decizie politică, el susținând că se va vedea atunci când acest dosar va ajunge în instanță și că le-a explicat procurorilor că “a obosit” ca oamenii, pe stradă, să îl facă parte a acelor evenimente.

Bădulescu a fost audiat timp de peste trei ore la Parchetul Militar, în legătură cu declarațiile sale privind protestul din 10 august 2018 potrivit cărora că ar fi minţit la Parchet, el susținând, la ieșire, că procurorii aveau deja o parte din informațiile pe care el le-a dat și că “au fost chestiuni pe care anchetatorii au încercat să le lămurească pertinent”.

“Nu aș vrea ca copiii mei să vorbească de o mineriadă sau de o anchetă neterminată. Le-am explicat procurorilor că am obosit să mă facă oamenii, pe stradă, parte a unor evenimente din acea zi. Lucrurile trebuie puse în ordine și atunci astfel de declarații sunt binevenite”, a declarat Bădulescu, fără a face vreo precizare concretă legată de declarațiile date anchetatorilor privind modul de intervenție a jandarmilor în 10 august.

El a fost întrebat insistent de jurnaliști dacă a fost o decizie politică intervenția Jandarmeriei și dacă și cine a dat ordin, refuzând să răspundă.

Mai mult, viceprimarul Capitalei a susținut că declarațiile potrivit cărora a mințit atunci când a fost audiat la Parchet au fost “o metaforă”.

“Veți vedea când dacă acel dosar va ajunge în instanță și declarațiile mele vor fi publice. Chestiunea cu minciuna este una legată de o metaforă sau un mod de a atrage atenția. Până atunci (până la finalizarea dosarului -n.r.), trebuie să avem răbdare și să înțelegem cu toții ce s-a întâmplat în 10 august”, a declarat viceprimarul Capitalei.

Bădulescu a mai susținut că informațiile pe care le-a dat procurorilor erau cunoscute, numai că el a mai “nuanțat evenimentele care duc spre atragerea răspunderii sau înțelegerea modului în care s-a acționat”.

Miercurea trecută, Aurelian Bădulescu a afirmat că a mințit când a fost audiat la Parchet în cazul protestului din 10 august. Declarațiile sale au fost făcute în contextul în care PSD București a anunțat retragerea sprijinului politic în ceea ce-l privește.

A doua zi, el spunea că lumea trebuie să afle ce s-a întâmplat la protestele din august. “Ceea ce voi declara la Parchet este o chestiune pe care trebuie să o lămuresc acolo. Din acest moment, în spaţiul public nu mai pot face declaraţii pe acest subiect. (…) Lucrurile trebuie să intre în normal, să afle toată lumea ce s-a întâmplat. (…) Urmează să spun tot ce voi fi întrebat în faţa organelor de urmărire penală şi, sigur, ce elemente în plus voi aduce pentru anchetă. (…) Rămâne ca ancheta să stabilească cine este, dacă este, dacă se face vinovată Jandarmeria sau nu”, afirma viceprimarul Aurelian Bădulescu, joi.

Vineri, el a revenit asupra declaraţiilor şi a spus că va aduce la cunoştinţa procurorilor “noi situaţii” pentru a identifica dacă acea zi “a fost sau nu creaţia lui Liviu Dragnea”.

“Este lupta între Liviu Dragnea, între disperarea unui preşedinte de partid de a ţine monolit un partid care îi serveşte intereselor dumnealui, în detrimentul unor oameni care vor să ducă la bun sfârşit nişte programe pentru cetăţeni. Îmi asum ceea ce ştiu, oricum viaţa mea în PSD este o chestiune de zile şi tocmai de aceea vreau să vă spun că, dacă voi avea întotdeauna ceva de spus, o voi spune, lucru pe care îl voi face. Am preferat să folosesc acel cuvânt pe care toată lumea astăzi spune că de ce ai minţit. Trebuie să ştiţi că este un vector de a atrage atenţia asupra unei situaţii, pentru că, dacă aş fi spus că aduc lămuriri, nimeni nu ar fi reacţionat. Situaţia de pe data de 10 aduce noi situaţii la cunoştinţa Parchetului, care va trebui, în urma acestor declaraţii pe care le voi da, care nu au avut legătură cu ce m-au întrebat procurorii la acel moment, să pornească pe alte piste pentru a identifica, în opinia mea, dacă sau nu 10 august 2018 a fost sau nu creaţia lui Liviu Dragnea”, a susţinut Bădulescu.

Aurelian Bădulescu a avut delegate atribuțiile Gabrielei Firea în timpul protestului reprimat violent de jandarmi în 10 august.

Citește și http://dc360.ro/firea-dragnea-vrea-falimentul-capitalei-din-razbunare-functionarii-care-executa-comenzile-sale-vor-raspunde-chiar-si-pentru-abuz-in-serviciu-dumnealui-va-fugi-de-raspundere-cum-a-facut-si-in-cazul/


Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.