Băsescu neagă din nou că ar fi colaborat cu Securitatea: Nimic din actele mele nu poate fi considerat act de poliţie politică, aştept indeplinirea procedurilor legale şi verdictul instanţei! Desigur, îmi doresc ca dosarul să fie soluţionat în instanţă şi nu în dezbatere publică

Nu există un angajament semnat de mine nici în dosarul inscripţionat cu numele meu şi nici pe microfilmul dosarului. De asemenea nici în dosar şi nici pe microfilm nu există documente scrise de mine sau chitanţe care să ateste plăţi efectuate de fosta securitate către mine şi prin care s-ar fi putut atesta calitatea de colaborator”, scrie Traian Băsescu  pe Facebook, după ce Antena 3 a prezentat documente din doarul său întocmit de CNSAS.

Redăm integral postarea fostului președinte Traian Băsescu:

,, Am luat notă de faptul că Antena 3 a prezentat documente din dosarul întocmit de CNSAS şi trimis la instanţă pentru a se stabili prin hotărâre judecătorească dacă am fost colaborator al securităţii sau nu.

Fac precizarea că nu există un angajament semnat de mine nici în dosarul inscripţionat cu numele meu şi nici pe microfilmul dosarului. De asemenea nici în dosar şi nici pe microfilm nu există documente scrise de mine sau chitanţe care să ateste plăţi efectuate de fosta securitate către mine şi prin care s-ar fi putut atesta calitatea de colaborator .

Din câte ştiu, documentele pe care CNSAS le-a anexat în dosar cât şi microfilmul dosarului meu au fost predate de către SRI la arhiva CNSAS încă din anul 2006. Predarea arhivei fostei securităţi către CNSAS s-a făcut urmare a solicitării pe care eu, în calitate de Preşedinte CSAT, am făcut-o către SRI. 

Până în prezent, cu ocazia diverselor verificări CNSAS mi-a eliberat 4 certificate de necolaborare cu securitatea ca poliţie politică.

Fiind convins că nimic din actele mele nu poate fi considerat act de poliţie politică aştept indeplinirea procedurilor legale şi verdictul instanţei . 

Desigur, îmi doresc ca dosarul să fie soluţionat în instanţă şi nu în dezbatere publică, motiv pentru care nu voi comenta public conţinutul documentelor prezentate de Antena 3 şi nu mă voi angrena în dezbatere publică pe subiectul dosarului, având în vedere că eu însumi sunt subiectul dosarului întocmit de CNSAS şi aflat acum la instanţa de contencios administrative şi fiscal”, a scris Băsescu.

Citeşte şi https://dc360.ro/industria-it-reactioneaza-la-propunerea-lui-ludovic-privind-impozitul-100-000-de-angajati-au-o-contributie-de-aproape-6-in-pib-ul-romaniei-eliminarea-facilitatilor-fiscale-in-romania-ar-duce-la-un-e/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *