- Advertisement -
Acasă Politica Basescu spune ca si acum ar actiona tot pe modelul taierilor precum...

Basescu spune ca si acum ar actiona tot pe modelul taierilor precum in 2010 si ii recomanda si lui Citu sa faca la fel: Nu există studii la niciun fel de spor! Sporurile sunt un furt clar din bani publici! Dacă eram în locul lui Cîțu, aș îngheța toate angajările și aș reduce schemele cu tot ce nu e ocupat la momentul ăsta!

- Advertisement -

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat la Realitatea tv sambata dupa amiaza ca niciun spor nu isi are rostul si ca toate sporurile fara execeptie reprezianta „furt fin bani publici”. Acesta a spus ca daca ar fi fost in locul premierului Citu ar fi actionat asemenator modelului din 2010, adica ar taiat tot, de data asta nu pensii sau salarii, ci tot ce inseamna sporuri. Fostul presedinte a mai declarat ca ar îngheța „toate angajările și aș reduce schemele cu tot ce nu e ocupat la momentul ăsta”.

”Pentru orice funcționar din sectorul de stat s-a găsit un spor acolo care să-i fie agățat de salariu.

Sporurile acestea sunt o exagerare. Când s-a făcut legea salarizării, s-a spus că nu mai există niciunul pentru că au fost incluse în salariu. Izvorul acestor sporuri este într-un joc administrativ. Să spunem că Ministerul X are 200 de funcționari, dar el are ocupate doar 160 de locuri. Locurile libere, care sunt bugetate, dar neocupate, s-au folosit tot timpul pentru a pune plusuri la salariile funcționarilor.

Cel mai ridicol este sporul de calculator. Nu le dăm copiilor spor că fac lecții la distanță, dar le dăm funcționarilor că îi dor ochii. Ca să nu ceară spor, ar fi trebuit să-i lăsăm să lucreze cu creionul chimic.

Asta arată cât de jos putem coborî în a revendica un soi de furt, că asta e, un furt.

Spor ca să păstrez secretul… E o lege a secretului de serviciu, când vin pe acel post trebuie respectată legea țării. Cum dau procurorului spor de secret când el are interzis prin lege sau celui de la ministerul Energiei că-și ține gura și nu spune în presă care sunt resursele energetice ale României?

Sporurile sunt un furt clar din bani publici. Din cele 105 miliarde, sporurile reprezintă cam 25-26 miliarde.
Există condiții ca să primești un spor, dar sunt convins că nu există studii la niciun fel de spor. Dacă eram în locul lui Cîțu, aș îngheța toate angajările și aș reduce schemele cu tot ce nu e ocupat la momentul ăsta”, a declarat fostul președinte.

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here