Acasă Politica Beatrice Mahler: "S-a întâmplat ca persoane care s-au programat, care au solicitat...

Beatrice Mahler: „S-a întâmplat ca persoane care s-au programat, care au solicitat vaccinare, să se răzgândească înainte de a li se administra vaccinul. Noi am fost în această situație, în care am rămas cu doze suplimentare de vaccin, asa ca am vaccinat tot personal din Institutul Marius Nasta, care nu reprezintă personal medical, dar sunt tot angajați ai institutului, care pot să beneficieze de vaccinare în aceste condiții, după prioritizarea personalului medico-sanitar.”

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București, a declarat vineri dupa amiaza intr-un interviu acordat Hotnews ca pana in prezent au fost mai multe persoane care desi se programasera pentru vaccinare, acestea au renuntat pe ultima suta de metri, astfel ca la Institutul pe care il conduce au ramas doze de vaccin nefolosite. Aceasta a spus ca pentru a nu se arunca dozele respective, acestea au fost folosite pe angajatii institului care nu reprezinta cadre medicale, asta deoarece acestea au fost deja vaccinate. Seful institutului Marius Nasta a spus ca atunci cand exista pericolul de a exista doze de vaccin care sa ramana neultilizate, ca ar trebuie gasite cai de a fi folosite pentrua nu fi aruncate.

„Noi am fost în această situație, în care am rămas cu doze suplimentare de vaccin, și am vaccinat tot personal din Institutul Marius Nasta, care nu reprezintă personal medical, dar sunt tot angajați ai institutului, care pot să beneficieze de vaccinare în aceste condiții, după prioritizarea personalului medico-sanitar. Încercăm pe cât posibil să programăm la vaccinare un număr de persoane compatibil cu numărul de doze de vaccin. S-a întâmplat însă să avem situații în care persoane care s-au programat, care au solicitat vaccinare, s-au răzgândit înainte de a li se administra vaccinul – am avut zilnic astfel de situații, una-două persoane. Dar este suficient cât să dea peste cap și să existe riscul să fii nevoit să renunți la acele doze. Și atunci, trebuie să găsești o soluție, este păcat ca acele doze să se piardă.” a delcarat Betarice mhaler, sefa Institutului Marius Nasta.
„Suntem la peste 60% din personal vaccinat. Dintre cei care au trecut prin boală, o mică parte s-au vaccinat, unii dintre ei au anticorpi în acest moment și au vrut să mai lase puțin timp. Acum suntem în prima etapă de vaccinare la Institutul Marius Nasta, vom avea și o a doua etapă, de rapel, și atunci vom vaccina și mai mulți angajați care au trecut deja prin boală.” a mai declarat Baetrice Mahler.
„Există într-adevăr o problemă cu programarea la vaccinare. La Institutul Marius Nasta, inițial, 95% din personal a vrut să se vaccineze, iar acum obiectivul este să ajungem cu vaccinarea undeva la 70% din personal, ceea ce pentru mine ridică niște semne de întrebare.” a declarat de asemenea sefa institului.
„In general, nu sunt probleme la medici și nici la asistente – aici, cei care nu s-au vaccinat au avut niște motive, fie că au trecut prin boală și vor să mai lase puțin timp, fie că au niște afecțiuni – dar în general refuzurile vin de la personalul auxiliar, oameni care nu au pregătire medicală, oameni care au anumite temeri legate de vaccin fără să aibă dovezi medicale.” a mai spus spus medicul.
„Până în acest moment, la Institutul Marius Nasta, doar 3 doze de vaccin nu au putut fi folosite. Din acest motiv am spus că trebuie să trecem la vaccinarea absolut tuturor angajaților care doresc să se vaccineze, pentru că nu vreau să mai avem astfel de situații. Oamenii nu pot fi obligați să se vaccineze, însă este păcat să nu folosim aceste doze pentru cei care își doresc acest lucru”, a conchis medicul Beatrice Mahler

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

Noutăți

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here