Bernie Sanders renunță la cursa pentru Casa Albă! Joe Biden, singurul care mai ramane in cursa pentru Casa Alba contra lui Donald Trump: “Campania se încheie, lupta continuă”

Bernie Sanders renunta la candidatura contra actualului presedinte american Donald Trump pentru prezindeitalele ce urmeaza sa aiba loc in noiembrie 2020. Senatorul independent in varsta de 78 de ani se afla la a doua încercare de a câștiga nominalizarea democraților, după o serie de înfrângeri grele în fața favoritului fostului vicepresedinte Joe Biden.

Bernie Sanders promite să lucreze cu Joe Biden, care este un „om foarte respectabil”

Convenţia democrată la care va fi nominalizat oficial candidatul partidului urmează să aibă loc în Wisconsin, dar evenimentul, programat în iulie, a fost amânat pentru august din cauza pandemiei de coronavirus. În peste alte zece state, alegerile au fost amânate.

Candidatul prezidențial democrat Joe Biden și-a luat angajamentul de a alege o femeie ca vicepreședinte dacă va câștiga nominalizarea Partidului Democrat pentru a-l înfrunta pe Donald Trump în alegerile prezidențiale din luna noiembrie, relatează AFP.

„Multe femei au calitățile necesare pentru a deveni președinți în viitor. Voi alege o femeie ca vicepreședinte”, a spus contracandidatul său pentru obținerea nominalizării Partidului Democrat, senatorul din Vermont, Bernie Sanders. „Cel mai probabil voi desemna o femeie ca vicepreședinte”, a mai zis acesta.

„Pentru mine nu e doar o problemă de a numi o femeie, e vorba de a alege o femeie progresistă”, a adăugat Bernie Sanders, neluându-și însă angajamentul ferm de a o face, spre deosebire de Joe Biden, fostul vicepreședinte din timpul mandatului lui Barrack Obama. În mod tradițional, candidații prezidențiali își anunță alegerea de vicepreședinte în timpul verii.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *