- Advertisement -
Acasă Politica Bine ai sosit, la revedere! Avocatul lui Ion Niculae spune omul de...

Bine ai sosit, la revedere! Avocatul lui Ion Niculae spune omul de afaceri ar putea sa nu faca nicio zi de inchisoare deoarece deja a executat o treime din pedeapsa, acesta avand mai mult de 60 de ani: „La momentul la care va încarcerat, probabil dosarul său va fi luat în discuție de comisia de liberări condiționate de la penitenciar”

- Advertisement -

Probabil cei mai multi ditre noi ne-am intrebat care este motivul din spatele gestului bizar ca din Italia, Ion Niculae sa se ofere pe tava autoritatilor, mai ales ca se stie faptul ca Romania are foarte multe persoane condamnate peste granita de multi ani. Ei bine, Adrian Georgescu, avocatului lui Ion Niculae, a lamurit in mare parte „misterul”. Se pare ca omul de afaceri si-a executat deja o treime din pedepsele acumulate in total prin care acesta a fost condamnat la 5 ani de inchisoare. Reamintim in acest context, ca persoanele trecute de varsta de 60 de ani executa o treime din pedeapsa primita.

La prima sa încarcerare, Niculae a încercat de 4 ori să obțină eliberarea mai devreme. Tribunalul Dâmbovița, cel care a admis cererea omului de afaceri, a ținut cont inclusiv de comportamentul său în spatele gratiilor, dar și de cele 5 cărți pe care le-ar fi scris în perioada detenției.

„(…) din caracterizarea întocmită reieșind că a avut un comportament apreciat ca fiind „ foarte bun în perioada analizată” față de personal și față de colegii săi, a fost recompensat de 10 ori în total, inclusiv cu învoire de o zi din penitenciar, nu a fost niciodată sancționat disciplinar, aflându-se la a treia analiză a situației sale de către Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate, după o amânare de 9 luni, perioadă în care a primit 8 recompense și nu a fost sancționat disciplinar, a participat la programe educaționale, a muncit și a acumulat 197 zile câștigate ca urmare a muncii prestate, dovedind progrese în ceea ce privește corectarea conduitei sale, în opinia instanței, aceste elemente caracterizându-l pe condamnat în mod favorabil și reprezentând dovezi temeinice de îndreptare, în accepțiunea art. 59 Cod penal anterior.” se arată în motivarea Tribunalului.

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here