- Advertisement -
Acasă Politica Boc catre Executiv: Este nevoie de reașezarea sporurilor din sistemul bugetar, care...

Boc catre Executiv: Este nevoie de reașezarea sporurilor din sistemul bugetar, care să le lege evident de performanță. Sunt câteva situații în care poate acestea se justifică. Trebuie eliminate, restructurate în alte domenii. Acum, mingea e în terenul Ministerului Muncii

- Advertisement -

Primarul Clujului, Emil Boc, a cerut sambata seara la B1 tv, Executivului Citu, eliminarea sporurilor care nu se justifica si restructuarea acestora catre alte domenii unde este nevoie. Acesta a spus restructuarea trebuia sa aiba loc in functie de criteriul de performanta. Boc a declarat ca mingea este in prezent la ministrul Muncii, Raluca Turcan.

„Eu cred că premierul Cîțu a lămurit parțial problema. A spus că, din nefericire, aceste sporuri nu pot fi eliminate prin OUG, ci doar prin lege, iar legea care stabilește aceste sporuri este Legea salarizării unitare. Așa am făcut și noi în 2011. A spus că Ministerul Muncii pregătește un proiect în acest sens care va reașeza, atenție la nuanțe, că acesta e termenul corect: reașezarea sporurilor din sistemul bugetar, care să le lege evident de performanță.

Sunt câteva situații în care poate acestea se justifică. Trebuie eliminate, restructurate în alte domenii. Acum, mingea e în terenul Ministerului Muncii, care trebuie să vină cu acest proiect și numai după ce va fi adoptat de Parlament va avea impact bugetar anul acesta dacă legea se va adopta cât mai repede cu putință. Prin OUG nu putem, că nu ne permite textul Constituției”, a declarat Emil Boc.

„Atât Guvernul Orban, cât și Guvernul Cîțu au oferit un sprijin HoReCa prin faptul că șomajul tehnic a fost suportat de la bugetul de stat. A fost un element important care, până la un punct a salvat locuri de muncă și a asigurat venituri pentru oamenii din domeniu. 

Din păcate, perpetuarea situației duce la cronicizare. Asta se întâmplă, de exemplu, la Cluj unde nu putem ieși din acest cerc vicios: testăm foarte mult, dar, prin asta, creștem incidența și blocăm activitatea economică. Rezistă până la un punct, dar apoi îți ajunge cuțitul la os”.

„Structurile birocratice de sub Guvern să fie mult mai operative în acordarea acestor forme de sprijin. Aici am întâlnit foarte multe reproșuri din partea oamenilor care spun că până la Dumnezeu te mănâncă sfinții, adică s-au dat banii, dar au fost foarte multe blocaje”.

Primarul a mai declarat că nu trebuie să ignorăm dimensiunea economică a pandemiei de coronavirus: „Trebuie să ținem cont că ne paște o criză economică la ușă care poate fi cel puțin la fel de periculoasă ca această pandemie, Iar România n-are voie sub nicio formă să treacă dintr-o criză în alta”.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here