Acasă Politica Boc s-a enervat pe Voiculescu in direct la Digi24 pentru ca a...

Boc s-a enervat pe Voiculescu in direct la Digi24 pentru ca a lasat primariile fara bani pentru campaniile de vaccinare: „Ministrul Voiculescu a scris cu mânuța domniei sale articolul 6 din OUG! Trebuie sa-si asume raspunderea ministerul sanatatii! Cel care a initiat actul e cel care-si asuma! Daca asa ramane OUG, asa va merge si vaccinarea, adica prost!

Au iesit scantei sambata dupa amiaza la Digi24 intre actualul primar al Clujului Emil Boc si minsitrul Sanatatii Vlad Voilcescu. Emil Boc i-a reprosat lui Vlad Voiculescu ca nu a dat banii necesari primariilor din tara pentru campaniile de vaccinare anti COVID. Este vorbsa despre o ordonanta de urgenta semnata de Vlad Vocilescu. Emil Boc a spus ca niciun elev de clasele 1-4 nu poate face asemenea gafe si ca Vlad Voiculescu ar trebui sa isi asume raspunderea pentru cele intamplate.

Vlad Voiculescu: Dl Boc are numarul meu de telefon, are numarul premierului, dar nu am auzit decat din presa.

Realizator: Dl Boc este in direct si puteti discuta.

Vlad Voiculescu (Râde câteva secunde): Ne putem auzi si la telefon, dar putem face si in direct. Ordonanta de Urgenta prevede si posibilitatea alocarii de sume din fondul de rezerva bugetara. Sa stiti ca si la nivel central exista acelasi probleme ca la local.

Emil Boc: Il salut cu respect pe dl ministru. Nu se respecta termenul de consultare a administratiei locale. Nu cred eu ca trebuie sa-l sunam fiecare primar pe premier cand ministrul a scris cu mânuța domniei sale articolul 6 din OUG. Nu poti sa stabilesti sarcini fara sa dai bani, nici macar intr-un extemporal in clasele 1-4 nu se face asa ceva, daramite intr-un OUG. Primarii sunt revoltati de abordarea ministrului, ignora principii fundamentale din UE. Trebuie sa-si asume raspunderea ministerul sanatatii. Cel care a initiat actul e cel care-si asuma. Daca asa ramane OUG, asa va merge si vaccinarea, adica prost.

Vlad Voiculescu: E o prima versiune a unui act normativ care poate fi imbunatatit. Nu vrem sa fortam autoritatile locale sa faca ceva ce nu pot sa faca. Mai productiv ar fi ca problema sa se rezolve institutional.

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

Noutăți

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here