Bogdan Licu nu e mulțumit de clasarea dosarului Rompetrol 2 de care a aflat în timpul sedinței și spune că va merge direct la DIICOT pentru o discuție cu procurorii DIICOT: Am convocat conducerea DIICOT-ului pentru discuție pe această temă.Este un dosar în care s-a dispus o soluție de clasare și ca în orice alt dosar se poate formula plângere împotriva soluției! Justiția scârțâie de mult timp din punct de vedere al activității!

Bogdan Licu a avut o primă reacție pe blogul său legat de clasarea dosarului Rompetrol. Procurorul General al  României spune că a primit vestea când era în ședinta CSM. Acesta a declarat că va merge direct la DIICOT unde va avea o discuție cu conducerea. Bogdan Licu spune că la fel ca în orice alt dosar se poate formula plângere împotriva soluției. Procurorul General își taxează serios colegii magistrați, spunând că nu îi place cum funcționează de o bună bucată de timp justitiția din punct de vedere al activității. Licu spune  că justiția “scarțâtie”.

„Cum ați aflat dumneavoastră am aflat și eu, astfel că acum mă duc la sediul DIICOT-ului ca să mă informez. Am convocat conducerea DIICOT-ului pentru discuție pe această temă. (..) Am fost în ședință. Doar am spus că mă duc până la dânșii să stăm de vorbă. O să mă duc să mă interesez exact despre ce e vorba. Este un dosar în care s-a dispus o soluție de clasare și ca în orice alt dosar se poate formula plângere împotriva soluției. Atunci vom vedea”, a spus Licu.

 

Întrebat dacă este o nouă „pată” pe obrazul Justiției din România, Bogdan Licu a spus că „din păcate, Justiția scârțâie de mult timp din punct de vedere al activității”. Întrebat, în continuare, dacă, în calitate de procuror general va infirma soluția de clasare în acest dosar, Licu nu a confirmat, dar nici nu a infirmat. „Vom vedea dacă va fi formulată plângerea împotriva soluției, cum se va pronunța conducerea DIICOT-ului, dacă se va formula o asemenea plângere, vom vedea ce e de făcut”, a precizat procurorul general.

 

Procurorii DIICOT au clasat acuzațiile penale asupra Rompetrol Rafinare și au ridicat majoritatea măsurilor asiguratorii impuse pe 6 mai 2016 asupra bunurilor companiei, potrivit unei Ordonanțe de clasare a DIICOT.

 

Rompetrol Rafinare era anchetată pentru o așa-zisă “datorie istorică” față de statul român. În aceste condiții, în mai 2016, DIICOT a dispus sechestru asupra unor bunuri de circa 600 milioane de euro. Totuși, prin ordonanța de clasare, o măsură asiguratorie provizorie a fost menținută pentru o perioadă de 30 zile asupra a patru instalații ale Rompetrol Rafinare de aproximativ 106 milioane dolari.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *