- Advertisement -
AcasăJustitieBogdan Licu: Rechizitoriu in cazul Caracal e public, exagerat de public.Nu știu...

Bogdan Licu: Rechizitoriu in cazul Caracal e public, exagerat de public.Nu știu cum a ajuns acest rechizitoriu în mass-media, e de neconceput! În cazul Colectiv, cu două săptămâni înainte ca acest caz să fie trimis în instanță, au apărut în presă fragmente din rechizitoriu, rechizitoriu dispărut din calculatorul procurorului de caz. Avem colegi care cred că punându-se bine cu presa livrează documente. Această practică trebuie să înceteze!

- Advertisement -

Procurorul Gneral interimar Bogdan Licu a vorbit despre cele mai cele mai mediatzitate ultime doua dosare din Romania, Colectiv si Caracal, criticand modul in care rechizitorii sau parti din rechizitorii au ajuns in presa, spunand ca este de neconceput. El spune ca colegi din magistratura “bine pusi cu presa” livreaza documente catre diversi jurnalisti. Licu spune ca aceasta pratica trebuie sa inceteze.

  • „Rechizitoriul (în cazul „Caracal” – n. red.) este public, poate exagerat de public. Eu nu știu cum a ajuns acest rechizitoriu în mass-media, ceea ce este de neconceput. În cazul Colectiv, cu două săptămâni înainte ca acest caz să fie trimis în instanță, au apărut în presă fragmente din rechizitoriu, rechizitoriu dispărut din calculatorul procurorului de caz. M-am sesizat din oficiu și am dispus constituirea unui dosar penal care a fost închis, nu știu din ce considerente.
  • Nu este posibil și nu este admisibil ca documente privind urmărirea penală să se scurgă din dosare penale. (…) Eu, personal, nu am dat niciodată un document dintr-un dosar penal la presă, asta nu înseamnă că nu comunicăm cu ei.
  • Din păcate, avem colegi care cred că punându-se bine cu presa livrează documente. Această practică trebuie să înceteze”, a explicat Bogdan Licu, luni, la interviul susținut la Ministerul Justiției pentru funcția de prim-procuror adjunct al procurorului general.
Licu a mai spus că mediatizarea dosarului „Caracal” i-a depășit pe toți angajații Ministerului Public.
  • „Am spus la un moment dat că după soluționarea acestui caz va trebui să ne întâlnim cu toții: procurori, specialiști în comunicare, reprezentanți ai mass-media, și să tragem niște învățăminte. Nu putem spune că nu au fost sincope în comunicare. Nu au fost de rea-credință.
  • A fost un caz a cărui amploare, a cărui mediatizare, a cărui expunere ne-a depășit pe toți. Este un caz unic în istoria post decembristă a României. Acest dosar a născut discuții și sub aspectul competenței. Unii spuneau că ar fi de omor, alții că ar fi de crimă organizată. În realitate, era și de omor și de crimă organizată.
  • A fost o cauză complexă în care nu ar fi fost rău ca, de la bun început, legea să permită să implici, pe lângă procurorii DIICOT, procurori criminaliști. Legea nu permite în acest moment acest lucru și de aceea am formulat o propunere de modificare legislativă”, a adăugat actualul procuror general interimar. (Sursa: Mediafax)
- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -