BREAKING NEWS Controversatul caz Suceava ia amploare dupa mesajele pe WhatsApp ale sefilor spitalului aparute in presa! Procurorii din Suceava au dispus începerea urmăririi penale in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi abuz în serviciu

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi abuz în serviciu, deoarece la nivelul instituţiilor judeţului Suceava nu au fost respectate măsurile dispuse cu privire la reglementările legislative în vigoare privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase. Reactia procurorilor vine dupa mesajele pe WhatsApp aparute in presa, trimise de sefii spitalului propriilor angajati in care le cerea sa se prezinte la munca indiferent de starea lor de santate (testati pozitiv cu coronvairus sau inchisi in carantina)

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, examinând mai multe articole din data de 23 martie publicate în mediul on-line, s-au sesizat din oficiu pentru săvârşirea infracţiunilor de “zădărnicirea combaterii bolilor” şi “abuz în serviciu”, prevăzute de Codul penal, “în sensul că la nivelul instituţiilor judeţului Suceava nu au fost respectate măsurile dispuse cu privire la reglementările legislative în vigoare privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase”, informează un comunicat al instituţiei.
“Totodată, din conţinutul publicaţiilor on-line a rezultat faptul că anumiţi funcţionari publici din sistemul medical şi-au exercitat în mod defectuos atribuţiile de serviciu, aducând atingere intereselor legitime ale cetăţenilor, prin aceea că, în contextul pandemiei existente la nivel mondial, au solicitat cadrelor medicale din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sf. Ioan cel Nou Suceava prezenţa, la data de 23.03.2020, la serviciu, a persoanelor testate pozitiv, negativ şi a celor suspecte, rezultând într-o posibilă contaminare, în masă”, se arată în comunicat.
Potrivit acestuia, în acest context, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, s-a dispus începerea urmăririi penale, in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor sus-menţionate, cauză aflată în urmărire penală proprie, cu sprijinul structurilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, bazată pe o comunicare interinstituţională şi cu respectarea măsurilor sanitar-epidemiologice.

Reamintim ca la Spitaul Judetean din Sueceava, ieri, nu mai putin de 50 de cadre medicale au fost infectate cu cronavirus. Luati la intrebari de presa cum a fost posibila o asemena rata de infectare, sefii spitalului au declarat ca ua luat toate masurile necesare pentru a isi proteja angajatii (medici, asistenti, infirmieri).

Totusi, ieri seara au ajuns in presa mesaje ale sefilor spitalului judetean din Sueceava, mesaje trimise pe WhatsApp angajatilor care li se cerea sa vina la lucru inferent daca au fost testati cu coronaviurs sau se afla la carantina. Sefii spitaluluI isi santajau anagajtii amenintandu-i cu un presupus ordin de ministru care de fapt nici nu exista. Acesta isi amenintau angajatii ca ii vor da afara daca nu se prezinta la locul de munca indiferent de starea lor sade sanstate.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *