BREAKING NEWS Copilul de 4 ani intrat in coma dupa o anestezie la facuta in cabinetul de stomatologie este in moarte celebrala. Doar aparatele il mai tin in viata: „S-a efectuat, în prezenţa părinţilor, electroencefalograma, care a arătat lipsa activităţii cerebrale”

Copilul de 4 ani din Pitesti intrat ieri in coma celebrala dupa o anstezie facuta in cabinetul de stomatologie a intrat in moarte celebrala si este mentintu in viata doar cu ajutorul aparatelor.

Raluca Alexandru, purtător de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu a declarat ca „S-a efectuat, în prezenţa părinţilor, electroencefalograma, care a arătat lipsa activităţii cerebrale”.

Reprezentanţii clinicii susţin că le-ar fi recomandat părinţilor să aleagă anestezia locală, dar ei ar fi cerut anestezie generală. Procedura a fost realizată de un medic primar de anestezie şi terapie intensivă care avea contract cu cabinetul.

„La 45 de minute de la inducţie a apărut o instabilitate hemodinamică majoră, cu tahicardie severă, complicată cu stop cardiorespirator. Am intervenit imediat, solicitând în timpul manevrelor de resuscitare şi ajutorul ambulanţei specializate, pentru siguranţă acestui pacient”, a explicat Adrian Dinulescu, medic anestezist.

În urma apelului la 112 dat de o asistentă, ambulanţa l-a transportat pe băiat la secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean din Piteşti.

Băiatul de 4 ani şi 8 luni a fost dus, luni, de părinţi la clinica din Piteşti pentru o intervenţie stomatologică. În urmă cu trei săptămâni, la o consultaţie, medicii au spus că are nevoie de o intervenţie în care să fie tratate câteva carii complicate. Procedura ar fi presupus şi scoaterea nervului şi ar fi fost dureroasă fără anestezie.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.