Moldova. Partidul Democrat al oligarhului Plahotniuc se retrage de la guvernare: “Ne retragem pentru a evita escaladarea situației și ajungerea la violențe. Vom lupta împotriva celor care încearcă să federalizeze țara”

Vladimir Cebotari, vicepreședinte al PDM (partidul fondat de Vlad Plahotniuc), a anunțat vineri într-o declarație de presă că guvernul Pavel Filip va demisiona pentru a lăsa guvernul Maia Sandu să conducă țara. ”Ne retragem pentru a evita escaladarea situației și ajungerea la violențe”, a spus Cebotari.

”Vom lupta împotriva celor care încearcă să federalizeze țara”, a spus Cebotari, indicând ”binomul PSRM – ACUM”.

Prin plecarea guvernului Filip se rezolvă o mare parte a crizei politice din Republica Moldova, unde Curtea Constituțională, apropiată de PDM, invalidase noul guvern condus de Maia Sandu în urma realizării unei coaliții guvernamentale între blocul ACUM (format din partidele conduse de Maia Sandu și Andrei Năstase) și partidul pro-rus PSRM, condus de președintele Igor Dodon.

Decizia PDM vine pe fondul unui adevărat desant diplomatic la Chișinău, unde azi au venit consilierul prezidențial Bogdan Aurescu, secretarul de stat Dan Neculăescu, iar la sediul PDM au venit în timpul amiezei ambasadorul SUA și alți diplomați.

https://www.privesc.eu/arhiva/87584

Citește și https://dc360.ro/tariceanu-4-la-alegerile-europarlamentare-continua-sa-il-atace-pe-iohannis-romania-are-la-cotroceni-un-trantor-solemn-o-creatie-de-laborator-se-crede-vreun-churchill-ori-nelson-mandela-al-romanie/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *