Breaz ne-a tot repetat în ultimele zile ca au mai rămas cel mult 300 de școli cu WC-ul în curtea școlii, adică de 10 ori mai puține decât acum 2 ani când erau aproape 3.000. Care e realitatea? Doar în Botoșani și Teleorman sunt 200 de astfel de școli

Interimarul de la Educaţie, Daniel Breaz, a declarat sâmbătă, că numărul școlilor care au toaleta în curte a coborât la 300, în condițiile în care Ministerul afirma, la mijlocul lunii aprilie, că această problemă este consemnată în 1.180 de unități.

Dacă cifra avansată de Breaz este corectă, înseamnă că problema toaletei în curte a fost rezolvată peste vară în aproape 800 de școli.

Totuși, estimarea poate fi considerată optimistă, în condițiile în care, potrivit informațiilor apărute public săptămâna aceasta, doar în Botoșani (157 unități) și Teleorman (43) sunt 200 de școli care încă au toaleta în curte.

Ce a spus Breaz sâmbătă:

” (…) cu toaleta în curte, din aproximativ 2.300 de şcoli aflate la nivel naţional, în momentul de faţă mai sunt, undeva, în jur de 300. Deci, cele peste 2.300 erau în anul 2017, iar în 2019, odată cu începerea anului şcolar, mai avem circa 300″.

Ce spunea Ministerul Educației pe 17 aprilie:

”În anul 2017, în rețeaua de învățământ preuniversitar de stat funcționau 2.219 unități de învățământ cu grupuri sanitare situate în curte, fără apă curentă și fără canalizare. Dintre acestea, 730 de unități de învățământ au fost cuprinse în finanțare prin diferite programe gestionate de către MDRAP (PNDL I și II), MF (POR) și MEN (PRET – program prin care au fost construite grădinițe noi dotate corespunzător).

Drept urmare, în anul 2018 au rămas 1.489 de unități de învățământ care funcționau cu grupuri sanitare în exteriorul construcțiilor. Pentru 309 dintre aceste unități de învățământ, situația neconformă a fost remediată.”

Citește și https://dc360.ro/olguta-se-intoarce-dupa-ce-le-a-marit-pensionarilor-pensia-cu-1-catralioan-la-suta-cat-a-fost-ministru-al-muncii-lia-olguta-vrea-sa-se-intoarca-la-craiova-pentru-un-nou-mandat-de-primar/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *