- Advertisement -
AcasăExternCand credeai ca le-ai auzit pe toate. Ucraina cere excluderea de la...

Cand credeai ca le-ai auzit pe toate. Ucraina cere excluderea de la premiile Oscar a filmului Top Gun: Maverick deoarece oligarhul rus, Dimitri Rybolovlev, aflat pe lista neagra a servciilor ucrainene, ar fi subventionat productia filmului

- Advertisement -

Ziua si aberatia cat casa de la Kiev. Dupa ce Zelenski a fost refuza de la a mai interveni in direct la premiile OScar din acest an, Kievul vrea sa lase totutis o amprenta cat de mica asurpa concursului in detrimnetul lui Tom Cruise. Congresul Mondial al Ucrainei, o organizație neguvernamentala cu sediul la Toronto, a trimis o scrisoare Academiei prin care cere excluderea de la premiile Oscat a filmului Top Gun: Maverick. Motivul mai mult decat ridicol? Oligarhul rus, Dimitri Rybolovlev, aflat pe lista neagra a servciilor ucrainene, ar fi subventionat productia filmului.

Concret, ucrianenii se plang in scrisoare ca o parte din incasarile pentru realizarea proiectului ar merge catre Dmitri Rybolovlev , magnatul rus al ingrasamintelor si proprietarul clubului de fotbal din Monaco.

„Suntem îngrijorați de influența Rusiei în industria filmului de la Hollywood”, a declarat Paul Grud, președintele UWC . Unul dintre cei mai bogați oligarhi ai Rusiei, precum și un prieten apropiat și asociat de afaceri al viceprim-ministrului Moscovei Iuri Trutnev, Rybolovlev ar fi investit în producția filmului. Nu numai atât, ar fi permis și Kremlinului să lucreze îndeaproape cu cinematografia americană. Potrivit ONG-ului, datorită prezenței sale, Moscova ar fi eliminat orice referire la Rusia din complot, în care îl reprezintă pe antagonistul. „Spre deosebire de primul capitol, Top Gun: Mavericknu menționează niciodată Rusia”, au scris membrii UWC.

Potrivit Congresului Mondial Ucrainean, Rybolovlev ar fi pus bani in film in calitate de investitor al New Records Pictures, companie care in 2020 a semnat un contract de 200 de milioane de dolari cu Paramount pentru 10 filme. Printre acestea, după cum a mentionat deja Deadline la momentul respectiv , pe langa Top Gun: Maverick, si urmatorul proiect al lui Tom Cruise, Mission: Impossible 7.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -