- Advertisement -
AcasăEconomieCand Europa e condusa de submediocrii. Efect invers al "sanctiunilor" impotriva Rusiei...

Cand Europa e condusa de submediocrii. Efect invers al „sanctiunilor” impotriva Rusiei dupa invazia in Ucraina. Rubla atinge maximul ultimilor 7 ani față de dolar

- Advertisement -

Desi teoretic sanctiunile impuse de europeni impotriva Rusieica urmare a invaziei sangeroase produsa in Ucraina incepand cu data de 24 februarie, trebuie sa duca Rusia in genunchi, efectul pana in acest moment este exact invers, in Europa si SUA recesiunea cauzata de masurile aberante luate in cei 2 ani de covid amplificandu-se si mai mult, asta in timp ce rubla ruseasca atinge maximul ultimilor 7 ani fata de dolar.

Rubla a crescut cu 1,2%, pana la 55,75 fata de dolar, atingand mai devreme 55,44, cel mai ridicat nivel atins de la inceputul lunii iulie 2015.

Rubla a avansat cu 0,6% la 58,49 unitati fata de euro, apropiindu-se de cel mai ridicat nivel din aproape 5 ani, de 57,10 unităţi pentru un euro, atins in mai.

Moneda rusa, care a devenit anul acesta cea mai performanta moneda din lume, este sustinuta de veniturile mari ale Rusiei din exporturile de marfuri si de o scadere brusca a importurilor, impreuna cu interdictia ca gospodariile sa isi retraga economiile in valuta.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -