Caty Andronescu nu încetează să uimească! Ministrul educaţiei întrebat la TVR1 dacă “Bacalaureatul arată cunoștințele pe care le-a acumulat un elev?” Caty: “Orice evaluare evaluează subiectele pe care examenul le presupune în evaluarea respectivă!”

Ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu a spus că Bacalaureatul actual este o „evaluare care evaluează subiectele” și că „sigur reflectă programa școlară”. Declarația a fost făcută la emisiunea Tema Zilei, pe TVR 1, ca răspuns la întrebarea moderatorului dacă Bacalaureatul actual arată limpede cunoştinţele acumulate de un elev în liceu. Ministrul a explicat apoi că e nevoie de o diferențiere și mai mare a examenului de Bacalaureat, “pe tipuri de clase” şi chiar despre cum ar trebui “să gândim la abordarea unui curricullum diferențiat”.

Moderator: „Considerați că Bacalaureatul actual arată limpede cunoștințele pe care le-a acumulat un elev în timpul liceului?”

Ecaterina Andronescu: “Orice evaluare evaluează subiectele pe care examenul le presupune în evaluarea respectivă. Sigur reflectă programa școlară, fără îndoială pentru că subiectele au fost din programele școlare pe diferite tipuri și profile de învățământ. Ce fac cu aceste cunoștințe, asta fără îndoială este o întrebare la care cred că mai trebuie să lucrăm pentru că eu mi-aduc aminte, ca studentă fiind, chiar la ora de discipline dificile, matematica superioară pe care o face Politehnica pentru orice facultate, profesorul meu de matematică ne spunea la ce folosim fiecare dintre lucrurile pe care le învățam. Și de aceea îndreptarea modalității de predare și către utilitatea acelor cunoștințe cred că ar face și lecția mai atractivă și deopotrivă elevii ar înțelege de ce trebuie să învețe, la ce le sunt utile cunoștințele.”

Citiţi articolul integral pe Edupedu.ro

Citeşte şi https://dc360.ro/ccr-si-a-intrat-in-mana-o-noua-amanare-a-saptea-curtea-constitutionala-a-amanat-pentru-a-saptea-oara-pe-29-iulie-luarea-unei-decizii-in-privinta-codurilor-penale-sedinta-a-fost-intrerupta-din-ca/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.