Caty nu e de acord cu Orlando iar reprezentanții studenților sunt de partea ei. Ministrul finanțelor a propus zilele trecute o rectificare bugetară care ar putea afecta transportul gratuit al studenților cu trenul sau acordarea burselor. Ministrul educatiei este categoric împotriva acestei rectificări

Reprezentanţii studenţilor s-au întâlnit miercuri cu ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu pentru a discuta măsurile propuse de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici referitoare la gratuitate călătoriilor cu trenul pentru studenţi şi a modului în care sunt acordate bursele. În urma întâlnirii cu reprezentanţii ANOSR, Adronescu le-a transmis că Ministerul Educaţiei nu susţine măsurile, aşa cum au fost ele propuse de ministrul Finanţelor.

„Doamna ministru ne-a transmis că la rectificarea bugetară de la sfârșitul lunii nu trebuie să existe segmentări bugetare care să afecteze transportul gratuit al studenților cu trenul sau acordarea burselor, iar în cazul în care vor apărea astfel de propuneri, nu vor avea susținerea MEN.”, transmit într-un comunicat de presă, reprezentanţii ANOSR.

Totuşi, în ceea ce priveşte limitarea numărului de călătorii, ministrul Educaţiei a menţionat că trebuie impusă o limită de vârstă.

În ceea ce privește perioada de acordare a burselor, s-a adus în discuție situația studenților care beneficiază de bursă, dar „se duc vara la mare”.

„Am prezentat situația colegilor care sunt beneficiari ai unei burse sociale și care au nevoie de cei 578 de lei pe care îi primesc și în timpul verii, întrucât situația financiară nu se schimbă în funcție de sezon. Doamna ministru a confirmat că nu ar trebui să se atingă nimeni de bursele sociale, însă trebuie găsită o cale de mijloc. Am susținut faptul că situația burselor ar trebui să rămână reglementată așa cum este în acest moment, fără niciun fel de modificare.”, se precizează în acelaşi comunicat.

Reprezentanţii ANOSR au cerut, de asemenea, întâlniri şi cu ministrul Finanţelor, dar şi cu premierul Viorica Dăncilă.

Citește și https://dc360.ro/viorica-convoaca-marti-cex-psd-pentru-a-isi-anunta-propria-candidatura-din-partea-psd-avem-ultimele-sondaje-interne-din-interoirul-psd-firea-si-tariceanu-singurii-cu-un-scor-decent/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.